VOX | christiana dalcher

VOX - Christiana Dalcher (Boekerij)

"Hét boek van dit moment.' Marie Claire.

"Een angstaanjagend verhaal in de stijl van The Handmaid's Tale.' Elle.

Je mag honderd woorden per dag spreken. Eén woord meer en je krijgt een stroomstoot van duizend volt. Welkom in het nieuwe Amerika.

Dr. Jean McClellan brengt haar tijd in stilte door. Ze heeft een teller om haar pols die elk woord bijhoudt dat ze spreekt. Ieder woord boven de honderd zorgt voor een krachtige stroomstoot. En dat is niet de enige maatregel die de nieuwe regering heeft opgelegd.

Sinds er een extreem conservatieve partij aan de macht is gekomen, zijn miljoenen vrouwen hun baan kwijtgeraakt. Hun bankrekeningen zijn bevroren, hun paspoorten ingetrokken. Meisjes leren niet langer lezen en schrijven. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt weggevoerd naar een heropvoedingskamp en komt nooit meer terug.

Dan staan er ineens twee mannen op de stoep. Voordat Jean het zwijgen werd opgelegd, was ze een begenadigd wetenschapper en nu is haar kennis hard nodig. De mannen doen Jean een aanbod dat ze niet kan weigeren: ze mag weer ongelimiteerd praten. Maar tegen welke prijs?

Toen ik de flaptekst las van dit boek was ik meteen verkocht! Dit kan niet anders als een topboek worden, een thriller van formaat. Nu hij is goed, maar er zat zoveel meer potentieel in.

First Things first, die cover, vraag me niet waarom maar ik vind hem erg aantrekken en mysterieus overkomen. In combinatie met de flaptekst is dit dus een boek dat ik zo meeneem en/of wil hebben.

Even over de auteur haar manier van schrijven, erg toegankelijk en heel vlot. Echt een lees die je zal bezighouden omdat het tempo en het verhaal je zo meesleurt, weten hoe het verdergaat en eindigt is de enige optie.

Het verhaal is erg goed bedacht en ik vroeg mij tijdens het boek zelfs meermaals af of dit wel zo ‘uit de lucht gegrepen’ is. Tenslotte zijn er de dag van vandaag nog zo een kerken, sekte... Dus wanneer loopt het uit de hand? Kwestie van tijd? Nog niet eens 100 jaar geleden deed 1 man ook het ondenkbare...

Het enige minpuntje is dat ik vond dat dit verhaal veel meer in zich had dan dat er nu geschreven word. Misschien was het boek te kort om meer in detail te treden? Misschien komt het door de manier waarop het verhaal evolueert? Ik weet het niet maar ik had het gevoel dat dit onderwerp, van 100 woorden per dag, veel meer in zijn mars had dan wat ik heb gelezen.

Ik vind VOX zeker de moeite waard om te lezen, het is een ideaal boek voor op bv een regenachtige koude dag. Een vlotte, spannende lees. 3,5/5 

Ik zet hem dus met plezier op de oktober Halloween month thriller tip - lijst. :)


 • Auteur(s) : Christina Dalcher
 • Uitgeverij : Boekerij
 • ISBN : 9789402314076
 • Taal : Nederlands
 •              Pagina’s : 320
 • Uitvoering : paperback 
 • Verschijningsdatum : okt2019


De pers over VOX

 • "Liet me sprakeloos achter.' Daily Mail.
 • "Doodeng.' RED.
 • "Dit wordt het boek waar iedereen het over heeft.' Cosmopolitan.
 • “Past perfect in het #MeToo-tijdperk.' Vanity Fair.


0 reacties:

Een reactie posten