Miauw miauw

Zat het snor? - Erik Aerts (Sterck & De Vreese)

Deze rijke geschiedenis van de kat is verplichte kost voor iedere kattenliefhebber. De kat heeft altijd van de mens gehouden, maar andersom? Via de Romeinse verovering kwam de kat in onze contreien terecht en werd al snel de beste verzekering tegen ongedierte en behoeder van voedselvoorraden. Vanaf de dertiende eeuw kreeg de kat een kwalijke reputatie als een van de gedaanten van de duivel. De (zwarte) kat was een spookdier en werd geassocieerd met onheil. In de zeventiende eeuw draaide dat beeld en kreeg de spinnende kat een plekje bij het haardvuur. Poezen veroverden eerst de aristocratische salons, veel later waren ze ook welkom in fabriekshuizen en armere buurten. En nu houdt iedereen van katten!

Erik Aerts is emeritus professor economische geschiedenis. Hij draagt dit boek op aan zijn besnorde vrienden die al veertig jaar zijn levenspad volgen.

Who doesn’t love cats? Heerlijke dieren, vol karakter, echte plantrekkers en wanneer ze wat liefde nodig hebben komen ze het opeisen. Door zelf zo tegenover katten te staan was ik enorm getriggerd door deze flaptekst. 

Wat een leuk boek! Ik hou er enorm van om dingen bij te leren en dit is een fijn, leerrijk boek om weer wat meer te weten te komen over katten. Wat hebben die beesten echt wel al elke status gehad, van verering tot duivels, van lieveling tot uitgespuugd, van nutteloos tot handig. 

Niet alleen het boek is enorm interessant ook de cover, de fotodocumentatie, en manier van vertellend schrijven is erg fijn. 
Het is echt wel een aanrader en dankzij de mooie cover ook nog eens leuk om in de boekenkast te hebben. 

  • Auteur(s) : Erik Aerts
  • Uitgeverij : Sterck & De Vreese
  • ISBN : 9789056155896
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 256
  • Verschijningsdatum : juni 2020

0 reacties:

Een reactie posten