Stad van tranen

Stad van tranen - Kate Mosse (Boekerij)

Het spannende vervolg op de bestseller Tijden van vuur

Augustus 1572. Minou Joubert en haar familie zijn in Parijs voor een koninklijke bruiloft. Het huwelijk tussen Marguerite, de zus van de katholieke Franse koning, en de protestantse Henri van Navarra is bedoeld om vrede te brengen in Frankrijk na een decennium van religieuze oorlogen. De hele stad loopt uit, en van heinde en verre zijn mensen gekomen om het feest mee te vieren.

Maar ook Vidal, een oude vijand van Minou, is naar de hoofdstad getrokken. En wat een week vol feestelijkheden had moeten worden mondt binnen enkele dagen uit in een grote moordpartij, waarna de straten bezaaid zijn met duizenden doden. Minous familie slaat op de vlucht, en moet zich noodgedwongen verspreiden over twee windstreken.

Een aangrijpende, adembenemende roman over wraak, onderdrukking en verlies. Het verhaal neemt ons mee naar Parijs, Chartres en naar de Stad van tranen zelf: Amsterdam.

Wat heb ik deze recensie lang uitgesteld zodat ik het allemaal zeker lang genoeg kon laten bezinken en zodat ik het allemaal op de juiste manier kan verwoorden.

De afbeeldingen op deze en het vorige boek zijn mooi en geven de sfeer en tijd goed weer dus dat zat alvast goed. 
Nu weet ik niet goed of ik eerst het slechte van dit boek breng en dan het goede of omgekeerd. Laat ik maar negatief starten zodat we de recensie positief kunnen afsluiten.

Eerst en vooral was er vrij veel herhaling in dit boek. Op zich heb ik daar niet zoveel problemen mee, alleen dacht ik minstens twee keer dat er een drukfout was want het leek of dezelfde zin gewoon twee keer na elkaar geschreven stond. Herhalingen zijn soms goed en ok maar trop is trop.

Dan, de grootste frustratie want ja dat was het echt wel, frustratie, is dat alle personages non stop naar adem moeten happen of dat ze het gros van de tijd met ingehouden adem rondlopen. Een enkele keer dit ‘fenomeen’ lezen en tegenkomen is één ding, het elk hoofdstuk minstens één keer lezen is teveel, echt teveel. 

Al deze dingen, de herhalingen en de eindeloze ademhalingsperikelen, zorgen ervoor dat het boek wel door iemand anders dan Kate Mosse lijkt te zijn geschreven. 

Iets positiefs? Graag! Want wat is het verhaal weer zó mooi. Een verhaal waar liefde centraal staat maar ook een verhaal waar tegenslagen en immens verdriet niet geschuwd worden. Op sommige momenten leest het zelfs als een thriller. Het verhaal zit echt wel goed en is ook de reden waarom je blijft doorlezen ondanks alle ademhalingsproblemen. 

Nog iets positiefs zijn alle personages, er is er niet eentje dat teveel is en ik vond ze allemaal fijne personages of ze nu goed of slecht zijn. Ook de liefde tussen Minou en haar man, hun problemen, de reizen, Minou haar familieband, haar ongelooflijk karaktervolle en heerlijke dochter,... ik kan blijven doorgaan. 

Het blijft dus allemaal wat in het midden hoe ik mij bij dit boek voel. Langs de ene kant heb je dus al die vervelende herhalingen en het adem-gedoe en aan de andere kant is het verhaal helemaal in orde en mooi en zijn alle personages echt ook dik oké. Ik blijf ook regelmatig aan het boek terugdenken en dan is achteraf bekeken positief. 

Lees het boek vooral zelf, misschien vind jij het allemaal niet zo herhalend of misschien vind jij helemaal niets aan het boek of vind jij het ongelooflijk mooi verhaal net zoals ik. 

  • Auteur(s) : Kate Mosse
  • Uitgeverij : Boekerij
  • ISBN : 9789022583760
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 480
  • Verschijningsdatum : juni 2020

De pers over de boeken van Kate Mosse:

"Een heerlijke historische roman, die niet alleen inzicht geeft in de Franse geschiedenis, maar je ook meesleept in een spannend en romantisch verhaal. Ik kijk nu al uit naar de volgende delen.' Nederlands Dagblad

"Kate Mosse heeft een opvallend ontspannen vertelstijl. Mooi uitgetekende plot, en met de opbouw van de spanning zit het eveneens goed. Een solide mix van geschiedenis, fictie en liefde.' Hebban.nl

"Een spannend verhaal vol mysteries en geheimen, liefde en verraad, oorlog en avontuur, samenzweringen en verbroken beloftes.' Algemeen dagblad 

0 reacties:

Een reactie posten