Perfecte prooi - Helen fields

Perfecte prooi - Helen Fields (Ambo|Anthos)

In Perfecte prooi van Helen Fields, het vervolg op Perfecte resten, gaan inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner achter een moordenaar aan die zijn slachtoffers uitzoekt op basis van hun onschuld.

Tijdens een rockfestival valt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling midden in het publiek dood neer. Zijn buik is met één haal opengesneden. Niemand heeft de moordenaar gezien. Een week later wordt in een vuilcontainer het lichaam van een basisschoollerares aangetroffen. Ze is gewurgd met haar eigen sjaal. Inspecteurs Ava Turner en Luc Callanach hebben geen aanknopingspunten en kunnen geen motieven vaststellen. Ze tasten in het duister, totdat blijkt dat de slachtoffers op diverse gebouwen in de stad met graffiti worden beschreven. Dan ontdekken ze dat de boodschappen geschreven zijn voordat de mensen vermoord werden en begrijpen ze dat de moordenaar zijn volgende slachtoffer zo aankondigt. Hoe onschuldiger de prooi, hoe beter…

Perfecte prooi van Helen Fields is een must-read voor lezers die houden van duister, dodelijk, griezelig en aangrijpend.

Het langverwachte tweede boek, wat hebben we afgeteld en dat was voornamelijk omdat het eerste boek Perfecte Resten zo een knaller van een thriller was. Deze keer ook? 

De cover is ook deze keer weer, na het lezen van het boek, erg goed gekozen. De cover is duidelijk, laat genoeg aan de verbeelding over en ook de titel past wederom perfect. Perfecte prooi is dus qua cover en titel een perfecte combinatie.

Het verhaal zit immens goed in elkaar en is weldoordacht, een moordend tempo waardoor je op de verkeerde man/vrouw gokt als dader en op het einde dus helemaal verrast bent. Helen Fields laat zich dus niet vangen aan de vloek van het tweede boek, gelukkig! 

Deze auteur is gruwelijk gedetailleerd en schrik er niet van terug al die gruwel in geuren en kleuren te beschrijven. Dat is als fan van thriller enorm leuk en het maakt het boek echt wat het moet zijn, thrilling! 

Mijn enige minpuntje in dit boek was dat een klein deeltje van de puzzel om het verhaal rond te krijgen mij niet zo lag, wat dat deeltje is kan ik niet zeggen zonder een grote spoiler te geven maar het is echt iets compleet persoonlijk. Misschien las ik gewoon al teveel over dat deeltje.

Wat heerlijk om Luc weer aan het werk te zien, ik hou zo van zijn karakter, zijn normen en waarden. Het beeld dat ik van deze model-inspecteur in mijn hoofd heb zal daar ongetwijfeld ook aan bijdragen. 

Ondanks het cliché van een getroebleerd verleden vind ik hem toch best een verfrissend personage. In dit boek leren we echter niet zo heel veel meer van Luc Callanach zijn verleden, de auteur geeft ons wel flashbacks maar niets dat we nog niet echt wisten. 

Wel leren we Luc Callanach beter kennen hoe hij nu is, hoe hij tegenover de mensen waar hij om geeft is. Hoe gedreven en gepassioneerd hij is in zijn werk. Hoe hij echt mensen wil helpen en redden en daarvoor niets of niemand schuwt en gerust buiten de lijntjes kleurt. 

Ava Turner is in dit boek iets minder pittig en standvastig als in het vorige boek, of dat is toch althans mijn gevoel. In dit boek leren we dus haar karaktertrekken meer kennen en duiken we meer in haar verleden. De band tussen Luc en Ava komt door de zaak onder hoogspanning te staan, en niet alleen door de zaak...

Ja hoor, ook deze keer weet Helen Fields ons weer omver te blazen door een ongelooflijk goed uitgewerkt moordverhaal, niet voor de gevoelige lezers onder ons want die boek is gruwelijk gedetailleerd en grafisch. Een echte thrilling thriller!! 

  • Auteur(s) : Helen Fields
  • Uitgeverij : Ambo|Anthos
  • ISBN : 9789026351297
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 480
  • Verschijningsdatum : juni 2020

0 reacties:

Een reactie posten