Zullen we het liefde noemen? Jazeker!

Zullen we het liefde noemen - Tine Bergen (uitgeverij Vrijdag)

Esther houdt van haar man Stef en van haar kinderen, uiteraard. Ze houdt van haar vader, al zou ze dat soms liever niet willen. Want houdt haar vader wel van haar? En hoeveel houdt Esther van die andere man, Jack?
Wanneer haar achtjarige zoon Linus de overbuurman doodrijdt, wijst alles eerst op een ongeluk. Dat gelooft Esther toch. Maar is dat wel zo? Want die overbuurman is ook wel de leerkracht die Linus vorig schooljaar het leven heel erg zuur maakte. De inspecteur die op de zaak wordt gezet doet zijn werk grondig, dus rest Esther geen andere keuze dan dit zelf ook te doen. Al moet ze daarvoor haar eigen leven wel heel scherp onder de loep nemen.

Van hoeveel mensen kun je tegelijkertijd houden? En hoeveel doe je voor de mensen die je graag ziet?

Laat ik beginnen met te vertellen hoe fijn het is om een plaatsje te hebben in deze blogtour, ik voel mijn helemaal happy om tussen al deze fijne mensen ook mijn mening te mogen geven over het nieuwe boek van deze auteur.

Tine Bergen is vrij populair merk ik op mijn bookstagram en in mijn omgeving, ik heb vissen praten niet echt al tig keer in mijn handen gehad en steeds met veel getwijfeld toch niet meegenomen omdat, ja waarom eigenlijk, geen idee. Dat ik heb nu wil lezen hoe dan ook, dat staat vast.

Wat ik heerlijk vind zijn de speciale covers, net zoals vissen praten niet is de cover van deze zullen we het liefde noemen? een pareltje geworden. Ik vind dat de cover exact het juiste sfeertje oproept dat bij dit boek hoort net zoals de titel trouwens, ook zo zo goed gekozen.

‘Esther benadrukt elk woord met klem. Haar ogen boren zich ondertussen in die van haar man. Dwingen hem om alle info die hij heeft te delen.’

De manier waarop de auteur schrijft is speciaal en met speciaal bedoel ik dat het een traag tempo is en toch voelt het alsof er een constante druk is, je moet vooruit en je voelt vanaf de allereerste pagina een voortdurend gevoel van dreiging. 

Ook heeft Tine Bergen de ballen om over onderwerpen te schrijven die actueel zijn maar nog steeds een hekelpunt vormen. Pesten, misbruik van een machtspositie, ontrouw, jeugdtraumas,... dit alles zorgt voor non-stop spanning. Psychologische spanning, want het verhaal kruipt in je hoofd en de personages zijn echt, hun situatie is echt, hun reacties zijn echt, dit zou kunnen gebeuren bij jou en mij en onze reactie zou perfect dezelfde kunnen zijn. 

‘Esther bijt op haar lip. Wat zijn de consequenties? Ze heeft er geen idee van.’

Ik kon dit boek niet wegleggen, de hoofdstukken zijn kort waardoor je steeds maar verder wil want nog een hoofdstuk kan nog wel snel en je wil meer weten maar Tine Bergen lijkt ook daar een spel met je te spelen door mondjesmaat alles maar los te laten en dat op dat speciale tempo en door flashback naar het leven van het hoofdpersonage Esther mee te geven. Echt, ik heb het boek dan ook in één keer verslonden!

Absoluut een sterke psychologische thriller die in je hoofd kruipt en die je pas loslaat als het boek ten einde is. Een verhaal waar je een constante dreiging voelt met personages die echt zijn zoals jij en ik en dat allemaal in Tine Bergen haar voortreffelijke en speciale schrijfstijl! 

  • Auteur(s) : Tine Bergen
  • Uitgeverij : Vrijdag, Uitgeverij
  • ISBN : 9789460018862
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 264
  • Verschijningsdatum : juni 2020

Over de auteur:
Tine Bergen (1981) is journalist en auteur van jeugdboeken, fictie en non-fictie voor volwassenen. Haar in 2019 verschenen psychologische thriller Vissen praten niet werd bejubeld door talloze lezers op sociale media en genomineerd voor thrillerprijzen.

0 reacties:

Een reactie posten