Het incident | Rudy Morren


 Het incident - Rudy Morren (Horizon)


Nieuw meesterwerk van de Knack Hercule Poirotprijs-winnaar 2019


De achttienjarige Laura wacht in het Centraal Station tot iemand haar komt ophalen. Haar broer Quinten heeft het druk met zijn vrienden. Terwijl Maarten, hun vader, op werktrip is in Duitsland, rinkelt in kamer 306 van het Hering Hotel aanhoudend de telefoon. Daar begaat Karen, hun moeder, een faux pas met dramatische gevolgen. Twee jaar later verkeert het huwelijk van Maarten en Karen nog altijd in een crisis. Een steeds weer opduikende haveloze man, waanbeelden en angstdromen maken Karens leven tot een hel. Als ze met haar verleden in het reine wil komen, moet ze terug naar het Hering Hotel.


Rudy Morren is een auteur waar je, sinds zijn debuut in 2019, rekening mee dient te houden. En dat is volkomen terecht. Deze auteur heeft een schrijfstijl die met niemand te vergelijken is. Hij bezit ook het vermogen om op zo een speciale manier zijn verhaal neer te pennen dat je heel het boek door een heel speciale sfeer voelt. Het is alsof er iemand steeds naast jou zit, iemand die meeleest.


De sterkte van zijn boeken en dan vooral bij deze nieuwe thriller, is het psychologische en het feit dat deze auteur geen onderwerpen schuwt. Het is een complex verhaal vanwege de thematiek trauma, maar het zit steengoed in elkaar. Beeldend geschreven zodat enkele scènes op mijn netvlies blijven nazinderen. Vind ik het moeilijk om exact uit te drukken hoe dit verhaal hebt op mij als lezer had? Ja, want het is intens. Heel intens. Thriller met een vleugje menselijke psyche/horror. 


Alle personages in dit boek hebben hun eigen verhaal, hun eigen geheimen en bagage en allen zijn ze verweven met elkaar. Elke pagina is doordringt van pijn, van dreiging en elke pagina draagt een duister randje met zich mee. Het boek slorpt je op, het neemt zelfs een beetje bezit van jou. Ik kon het verhaal wanneer ik niet kon lezen heel moeilijk loslaten. Wanneer ik de laatste woorden gelezen had en het boek dichtsloeg kon ik enkel maar weer concluderen dat Rudy Morren een sterke, zo niet geniale, auteur is.  


  • Auteur(s) : Rudy Morren
  • Uitgeverij: Horizon
  • ISBN : 9789464102598
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 288
  • Verschijningsdatum : september 2022

0 reacties:

Een reactie posten