Schuld | Sofie Sarenbrandt

 Schuld (Emma Sköld) - Sofie Sarenbrant (LS Amsterdam)


De chique buitenwijk Bromma in Stockholm wordt getroffen door een golf aan inbraken, de methoden die de criminelen gebruiken worden steeds gruwelijker. Wanneer de moord op een tiener de hele buurt opschrikt, wordt Emma Sköld op de zaak gezet. Was het een inbraak die uitliep op dodelijk geweld? Of was er meer aan de hand? Vastbesloten de zaak op te lossen, neemt Emma Sköld het recht in eigen hand en brengt ze zichzelf en anderen in gevaar.


De zesde Emma Sköld maar het vierde boek in de Nederlandse vertaling. In dit boek maakte Emma geen al te beste beurt bij mij. Waar ik door de vorige boeken best wel veel sympathie had voor haar karakter en de manier waarop ze zichzelf door het leven stoot, zakte die sympathie aanzienlijk.


Emma leeft haar leven volgens haar regels, of zo lijkt het wel. Werk, privé, ze denkt te weten wat ze wil en gaat daar ook altijd voor en dat is meer dan oké. Een vrouw die er staat, wie heeft daar nu geen bewondering voor. Maar in dit boek merk je hoe die manier echt ten koste gaat van iedereen die dicht bij haar staat. Zelf lijkt ze dat nog niet door te hebben en dat stoorde mij enorm. Komaan, Emma, herpak u!!

(Als dit het plan was van de auteur, dan is ze daar met glans in geslaagd.)


Naar goede gewoonte schreef de auteur weer heel erg vlot en werkte ze gestaag naar het einde toe. Nagelbijtend spannend zijn deze boeken niet al is er voldoende spanning om snel te willen doorlezen en blijf je als lezer echt wel heel de tijd geboeid. Wat deze auteur wel steeds doet is eindigen met het verlangen naar meer of met een knal. Ook met dit boek. Wat. Een. Cliffhanger.


Na het dichtslaan van het boek, snap ik het verhaal ook wel wat beter want het kan absoluut niet dat er geen vervolg op komt. Heel benieuwd welke zaak de auteur deze keer uit haar pen tovert én hoe ze Emma weer op de rails gaat krijgen. En die geweldig mooie covers verdienen ook dit keer weer een vermelding. 


  • Auteur(s) : Sofie Sarenbrant
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789021031491
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : juli 2022

0 reacties:

Een reactie posten