Het geheim van Gent | Steve Berry


Het geheim van Gent - Steve Berry (De Fontein)


Het wereldberoemde schilderij Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck is in de loop der eeuwen dertien keer vernield, ontmanteld of gestolen. Waarom? Welke geheimen herbergt het? Onderzoeker Nick Lee reist naar België en komt bij toeval een van de verdwenen panelen van het kunstwerk op het spoor. Zijn zoektocht is een gevaarlijke race tegen de klok, met gevaar voor eigen leven, waarin hij van meerdere kanten gedwarsboomd wordt…


mijn eerste kennismaking met deze auteur was met dit boek, ik was niet meteen overtuigd van zijn schrijven en las daarom nog een ander boek van de hand van deze auteur, maar die recensie komt later. 


Dus, ik was heel hyped aan dit boek begonnen. Dan Brown-achtig schrijven en Robert Langdon-achtige taferelen werden mij voorspelt, helaas. Dat het een ontdekkingstocht doorheen tijd was, dat wel en dat is heerlijk, zeker als je de geschiedenis en zijn wist-je-dat-je’s enorm lang appreciëren, zoals ik. 


Maar heel vlot was dit boek niet, het kon me niet voldoende grijpen, ik verdween niet genoeg in dit verhaal en de schrijfstijl was voor mij niet vlot genoeg. Als je een momentje over hebt en niets meer op de tbr, dan is dit een optie…


0 reacties:

Een reactie posten