Keizerin | Gigi Griffis


 Keizerin - Gigi Griffis (Boekerij)


Het is 1853 en Elisabeth 'Sisi' in Beieren is heel duidelijk geweest: ze zal wachten op de overweldigende liefde waar de dichters over schrijven, of ze zal helemaal nooit liefhebben. Het feit dat haar oudere zus Helene het advies van hun moeder gretig opvolgt en zich voorbereidt op een huwelijk met Franz, keizer van het Habsburgse rijk, betekent voor Sisi niet dat ook zij zich aan een dergelijk plichtsgetrouw bestaan moet onderwerpen.


Ondertussen herstelt Franz in Oostenrijk van een moordaanslag. In een poging de vrede te bewaren, heeft hij zich opnieuw toegelegd op zijn keizerlijke plichten en belooft hij de beïnvloedbare Helene in Beieren het hof te maken op zijn aanstaande verjaardagsfeest. Hoe kan hij het rijk beter verenigen dan met de aankondiging van een nieuwe keizerin?


Maar wanneer Sisi en Franz elkaar onverwacht ontmoeten in de paleistuinen, weg van de nieuwsgierige blikken en meedogenloze kritiek van het hof, springt de vonk over. En terwijl hun ongeoorloofde gesprekken steeds intiemer worden, moeten ze al snel kiezen tussen de verwachtingen van hun families en opkomen voor waar ze echt in geloven.


Ken je dat, een boek dat je zo graag, vlot en snel gelezen hebt dat je overenthousiast bent en het liefst iedereen verplicht het boek te gaan lezen? Ja? Ik ook, want dit boek is er zo eentje. Een nieuwe Netflix reeks - die ik op een dag gebinged heb - verscheen vorige week over Elisabeth van Beieren, al zal je ze beter kennen onder de naam SiSi. 


Nu de reeks aan enorme populariteit wint komt vandaag bij Boekerij keizerin uit, happy release day. Het boek leest ongelooflijk vlot, heeft een donker randje, een romantisch kantje en als hoofdpersonages niet Sisi, maar Elisabeth. Net dat maakt dit boek (en de reeks) zo sterk. Ik genoot van de eerste tot de laatste letter van dit boek. 


Mee bewegen in de gangen van het hof, voelen hoe een liefde probeert te ontluiken wanneer er kapers op de kust liggen, waar iedereen aan het hof zijn eigen donkere geheimen, bagage en agenda heeft... Heerlijk! Neem snel een lekkere kop koffie of thee bij de hand, nestel je in de zetel met een dekentje en ontdek Elisabeth en Franz’ verhaal. 


  • Auteur(s) : Gigi Griffis
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022597354
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 304
  • Verschijningsdatum : oktober 2022

0 reacties:

Een reactie posten