Miss Merkel 2 | David Safier

 


Miss Merkel 2 - David Safier (Fontein)


Miss Merkel en de moord op het kerkhof is deel 2 in de Miss Merkel-serie van David Safier. De tuinman is niet altijd de moordenaar, soms is hij het lijk. Angela realiseert zich dit wanneer haar mopshond het lijk van de tuinman ontdekt op de begraafplaats van Klein-Freudenstadt. De dode zit ondersteboven in de grond, alleen zijn benen steken eruit. De moordverdachten zijn allemaal te vinden in twee vijandige begrafenisondernemersfamilies. Aan Miss Merkel de taak om de zaak op te lossen. Een zaak die wat verder in haar privéleven graaft dan het haar man Achim lief is…


Angela Merkel, haar hond, haar man, bodyguard, een handjevol vrienden en een moord waar de gepensioneerden Merkel zich op stort. Miss Merkel is aan haar tweede verhaal toe en eigenlijk was het heel fijn om weer terug te keren naar Angela en haar leven na bondskanselier in Klein-Freudenstadt. 


Waar ik het gevoel had dat de auteur in deel 1 nog zijn weg zocht in hoeverre je feelgood kan schrijven over iemand die zo een belangrijke en ernstige job heeft gehad, is de auteur in dit deel veel zelfzekerder en voelde/las ik die aarzeling helemaal niet. Dit was gewoon een heel fijn, vlot en humoristisch geschreven boek. 


Vermakelijk, ontspannend en die cameos van bekende personen geven ook deze keer het verhaal weer een leuke toets. Een Jessica Fletcher zal Merkel niet worden, maar vertoeven in Klein-Freudenstadt met haar is zeker je leestijd waard. Ik ben definitief gewonnen voor deze auteur en zijn Merkel-serie.


0 reacties:

Een reactie posten