Winter in de B&B | Kaat de Kock


 Winter in de B&B - Kaat de Kock (HamleyBooks)


Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het 'vakantiehuis' een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo'n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die héél knappe klusjesman te winnen.


December, de ideale maand om een winters boek te lezen. Maar dit boek kan je eigenlijk eender wanneer lezen want dit is Feelgood. Leuke feelgood, met leuke personages en een fijn verhaal.


Hanne is niet tevreden met haar baan, met haar vriendschappen , eigenlijk ligt Hanne in de knoop met zichzelf, al wil ze dat niet echt toegeven of inzien. En het zou geen feelgood zijn al er een oplossing op Hannes pad kwam die ze niet zag aankomen al brengt de auteur het allemaal geloofwaardig en luchtig. 


Hanne erft een huis in de Ardennen en besluit - wanneer ze haar job vaarwel zegt - samen met haar moeder een b&b te gaan runnen in dat huis. Hanne is een fijn personage, ze zou perfect een goede vriendin van mij kunnen zijn, en ik zou met graagte bij haar vriendengroepje horen.


Zowel Hanne, als alle andere personages zijn herkenbaar. Wat Hanne meemaakt in het verhaal is herkenbaar en niet ongeloofwaardig. Het tempo zit hoog in het boek waardoor je er zo doorheen raast, het boek had daardoor best langer mogen zijn.


Kaat de Kock heeft een vlotte schrijfstijl doordrenkt met humor maar ze schuwt de moeilijke en pijnlijke momenten des levens zeker niet. Ze maakt dat je heel even mee tijd in de Ardennen doorbrengt én dat je heel snel dat volgende boek wil gaan lezen.


  • Auteur(s) : Kaat de Kock
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208481
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : oktober 2021

0 reacties:

Een reactie posten