Staat van terreur | Hilary Rodham Clinton & Louise Penny

 Staat van terreur -


Hilary Rodham Clinton & Louise Penny (AW Bruna)


Een razendspannende politieke thriller vol actie en internationale intrige en doorspekt met het soort informatie waarover alleen een insider als Hillary Clinton kan beschikken.


De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Ellen Adams, wordt geconfronteerd met terroristische dreigingen en een verzwakte natie, na vier jaar leiderschap van een president die de positie van Amerika op het politieke wereldtoneel ernstige schade toebracht. 


De aanslagen zorgen voor wereldwijde chaos en verwarring, en de minister en haar team moeten erachter komen wie er achter de dodelijke samenzwering zit, die zorgvuldig lijkt ontworpen om te profiteren van een Amerikaanse regering die er internationaal zwakker voor staat dan ooit.


Een politieke thriller, ik ga dat eigenlijk nooit vanzelf oppikken. De materie is mij soms te moeilijk en laten we eerlijk zijn, meestal zijn dit niet de meest spannende boeken. Toch was er iets aan dit boek - zowel cover als flaptekst - waardoor ik meteen wou gaan lezen. 


Ik kan alvast zeggen dat ik dit boek alles behalve saai vond én dat ik het begreep. Oké sommige hoofdstukken lazen misschien iets minder vlot maar al bij al had ik dit boek echt in no time uit. En ja hoor, spannend was het ook. Het zit geweldig goed in elkaar, dat is vermoedelijk door de extra info die Hilary Clinton heeft. 


Beide auteurs moeten ongelooflijk goed op elkaar ingespeeld zijn want ik merkte absoluut geen verschil in hoofdstukken qua schrijfstijl. Het boek is geloofwaardig, het voelt allemaal alsof het klopt. (Wat ik ook graag wil geloven mede door Clintons track record. Vijandigheid, corruptie, terrorisme, het komt allemaal aan bod.)


Ook het hoofdpersonage komt heel geloofwaardig over. Ellen is een gedreven persoon en gepassioneerd door de job, classy maar zeer zeker sassy. Ook de president en alle andere nevenpersonages zijn goed uitgewerkt. Het volledige plaatje klopt voor de thriller.


Side note: dit boek is een niet zo subtiele sneer naar een bepaald persoon, daar kan je met dit boek niet omheen. Toch, probeer gewoon dit boek te lezen als een politieke thriller die je leest ter ontspanning. 


0 reacties:

Een reactie posten