Miss Merkel | David Safier

 Miss Merkel, een onverwachte wending - David Safier (De Fontein)


Angela Merkel is met pensioen woont met man en mopshond op het platteland. Daar ontpopt ze zich tot detective wanneer de plaatselijke baron dood wordt aangetroffen. Een nieuwe carrière is gestart!


Deel 1 in de de Miss Merkel-serie. Angela Merkel is sinds een paar weken met pensioen en samen met haar man en mopshond Poetin heeft ze zich teruggetrokken op het platteland. Na haar turbulente leven in Berlijn valt het rustige leven in de kleine dorpsgemeenschap nog niet mee. Maar wanneer baron Philipp von Baugenwitz vergiftigd wordt aangetroffen in een kasteelkerker die van binnenuit is afgesloten, ontwaakt de speurneus in Angela. Eindelijk weer een probleem dat opgelost moet worden! Gesteund door haar man Achim en haar lijfwacht Mike gaat ze op zoek naar de moordenaar. Zal ze hem vinden? Zal ze zich thuis gaan voelen in Klein-Freudenstadt? Voor het eerst in haar leven een echte vriendin vinden? Of heeft een van de zes verdachte vrouwen het op haar gemunt…?


Als je die cover ziet, dan wil je dit boek toch gewoon gaan lezen?! Heerlijk is dat toch die hond - Poetin - op de cover en dan Angela Merkel zelf. Ik zou zo graag weten wat Angela Merkel haar gedachten zijn over dit boek en de cover. 


Het voelt toch een beetje onwennig om op deze manier over de voormalige bondskanselier te lezen en je voelt dat de auteur nog een beetje zijn weg aan het zoeken is. Dat is mijn gevoel natuurlijk. Dat is ook wel de vraag als je een boek schrijft over een belangrijk persoon. Hoe ver kan de auteur gaan zodat het leuk blijft. 


Dit boek is echter wel pure feelgood en zo grappig. De personages zijn charmant en humor heeft een heel belangrijke plaats in dit boek. Een beetje Murder, she wrote maar dan met Merkel in de hoofdrol. Ik lees graag en met alle plezier deel 2, al geef ik voorlopig nog eventjes de voorkeur aan Angela Lansbury aka Jessica Fletcher. 


0 reacties:

Een reactie posten