De verdwijning van de horlogemaker | Natasha Pulley


 De verdwijning van de horlogemaker - Natasha Pulley (De Fontein)


Het zelfstandig te lezen vervolg op De horlogemaker van Londen is De verdwijning van de horlogemaker (The Lost Future of Pepperharrow) van Natasha Pulley.


Thaniel Steepleton wordt overgeplaatst naar Japan met een vreemde opdracht: er zijn spoken gezien en zijn taak is om erachter te komen wat er aan de hand is. Terwijl hij bij zijn beste vriend Keita Mori verblijft, begint Thaniel zelf ook vreemde dingen ervaren. Dan verdwijnt Mori spoorloos en ondertussen gebeurt er iets vreemds in een bevroren werkkamp in Noord-Japan. Het is aan Takiko Pepperharrow, een oude vriend van Mori om dat te onderzoeken. Terwijl geesten in Tokio verschijnen en het weer bizar elektrisch wordt, raakt Thaniel ervan overtuigd dat het allemaal iets te maken heeft met de verdwijning van Mori - en dat Mori misschien veel meer in de problemen zit dan ze eerst dachten.


Aan de cover zal het alvast niet liggen. Die is zo mooi dat je dit boek meteen spot in de winkel. De horlogemaker van Londen heeft al net zo een mooie cover. Iets waar een boekenworm hart altijd gelukkig van zal worden die mooie covers.


Maar, eerlijk is eerlijk, ik kwam maar met heel veel moeite door dit boek heen. Dat dit niet zozeer aan het verhaal ligt maar aan de manier van schrijven. Als er zo een ding bestaat als teveel woorden, dan was dat hier het geval. Het voelde echt alsof er teveel woorden waren. Het maakte het ingewikkeld en ik las zoveel zinnen om een enkele essentie uit die vele zinnen te halen.


Dit boek zal ongetwijfeld voor vele andere wel werken. Het is gedetailleerd en beeldend. Het triggert je fantasie. Eenmaal je in die manier van schrijven en beleven zit, kan ik mij voorstellen dat je dit boek meteen uit wil hebben. De personages, en het zijn er veel, verdienen je aandacht en ik denk dat je best ook deel 1 leest zodat je een volledig beeld krijgt van Thaniel. 


Wat kan ik nu uit dit alles opmaken? Dat is dat de auteur een beeldend, fantasierijk verhaal schreef met toffe elementen en knappe personages, maar het las voor mij helemaal niet vlot. Dit is een perfect voorbeeld van hoe een boek voor de ene persoon een kanjer van een lees is en voor de andere een moeilijke lees. 


0 reacties:

Een reactie posten