Tuva | Will Dean


 Zwart zout (Tuva Moodyson #2)  - Will Dean (AW Bruna)


Zwart zout, de tweede Tuva-thriller van Will Dean, is een onweerstaanbare combinatie van geraffineerd Brits thrillerwerk en de onmiskenbare sfeer van Scandithrillers.


TWEE LICHAMEN 

Eén zelfmoordgeval. Eén moord in koelen bloede. Zit er een verband tussen deze twee zaken? En wie heeft het eigenlijk voor het zeggen in het Zweede dorp Gavrik? 


TWEE DROPJES 

Zwarte zoute Grimberg-dropmunten bedekken de ogen van de vermoorde man. De hashtags #Veerman en #Dropmoord worden trending en de lokale bevolking begint munitie te hamsteren. 


TWEE WEKEN 

Tuva Moodyson, de dove verslaggever bij de lokale krant, heeft twee weken om de zaken te onderzoeken voordat ze met haar nieuwe baan in het zuiden van het land begint. Een sneeuwstorm zorgt dat Gavrik volledig is afgesloten van de bewoonde wereld. De inwoners, die al onrustig zijn door het gebeurde, voelen zich geïsoleerder en angstiger dan ooit. Tuva waagt zich in de Grimberg-fabriek om de moordenaar te stoppen, voordat ze het dorp voorgoed zal verlaten. Maar… zal de Veerman haar laten gaan? 


Deel twee alweer over Tuva, de dove biseksuele journalist met op haar rug de nodige bagage. Na een iets minder vlotte start met het eerste boek ben ik nu wel volledig overtuigd. 


Alweer een trage opbouw maar deze keer leren we Tuva zelf beter kennen. Er zit zowaar meer pit in deze dame en ze komt me duidelijker en menselijker over dan ik het eerste boek. 


Lijken worden gevonden met dropjes in hun ogen, een zelfmoord, Tuva staat op het punt te verhuizen maar geraakt in de ban van deze moord en zelfmoord. Zo komt ze in contact met de mysterieuze familie Grimberg en ook David heeft iets van Tuva nodig. 


Het was een ‘fijn’ weerzien met iedereen van het dorpje Garvik. Ik vertoefde weer in ijzige koude, checkte de batterijen van Tuva’s hoorapparaten tig keer mee en genoot van deze slow paced thriller. Laat deel 3 maar komen. 


  • Auteur(s) : Will Dean
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400512115
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : september 2021

0 reacties:

Een reactie posten