Sven Mary | Sven Mary, Erwin Verhoeven

 Sven Mary. De rebelse advocaat - Sven Mary, Erwin Verhoeven (Kennes)


‘Advocaat van het crapuul’, ‘procedureprins’ en ‘rebelse advocaat’ zijn maar drie van de namen waaronder Sven Mary bekendstaat. Hij droomde van een professionele voetbalcarrière, maar ging uiteindelijk rechten studeren. Sven Mary hoort vandaag bij de beste strafpleiters van België. Hij verdedigt onder andere criminelen en jihadisten die niemand anders wil vertegenwoordigen. Zo nam hij Fouad Belkacem, woordvoerder van de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium, Michel Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, Murat Kapllan, de ‘ontsnappingskoning’, en Nordine Amrani, de ‘dolle doder van Luik’, aan als klanten. Hij verdedigde Patricia Lefranc, die door haar ex-vriend met bijtend zuur overgoten werd, en de familie van Joe Van Holsbeeck, een tiener die voor zijn mp3-speler vermoord werd. Sven Mary wordt echter wereldwijd beroemd wanneer hij aanvaardt om Salah Abdeslam, staatsvijand nummer 1 en vermoedelijke organisator van de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs, te verdedigen. In dit boek, een echt waarheidsinterview, vertelt de topadvocaat over de markante zaken die zijn carrière en leven het meest beïnvloed hebben en licht hij de rechtsprincipes die hem nauw aan het hart liggen, toe. Hij geeft ons een blik achter de schermen van de grootste assisenprocessen van de laatste twintig jaar.


Iemands beweegredenen leren kennen, iemands manier van denken of zijn kijk op de wereld ontdekken, ik vind dat reuze interessant. Deze Belgische advocaat straalt arrogantie uit en laat me eerlijk zijn, hij is dat met momenten ook. Toch is dit boek zo boeiend omdat Sven Mary een enorm boeiend persoon is.


Het hele boek is opgedeeld in hoofdstukken die elks een interview zijn waar Sven Mary eerlijk en duidelijk is over zijn carrière en beslissingen, en dat terwijl hij helemaal zichzelf is, zelfs als dat betekend toegeven dat hij misschien al eens uit de hoogte heeft gedaan. 


Dit boek is naast een hele leuke vormgeving dus heel erg boeiend, gewichtig, eerlijk, fascinerend en zeer zeker de moeite waard.


0 reacties:

Een reactie posten