Het torentje van Adelheid | Marja Visscher


 Het torentje van Adelheid - Marja Visscher (Zomer & Keuning)


In ‘Het torentje van Adelheid’ bezoekt Johan Rudolf Thorbecke de weduwe gravin Henriëtte Solger in Dresden. Haar dan vierjarige dochtertje Adelheid wordt door hem voorgelezen en roept: ‘Later trouw ik met de professor en word ik koningin van Nederland.’ In 1833 bezoekt Thorbecke de familie opnieuw en wordt hij, tot teleurstelling van moeder Henriëtte, verliefd op de dan zestienjarige Adelheid. Het wordt Thorbecke niet gemakkelijk gemaakt. De toeziend voogden laten haar niet zomaar los. Na twee jaar wachten trouwen zij en leven een gelukkig leven waarbij Adelheid zeer geïnteresseerd is in zijn politieke carrière. Toch kent hun leven samen ook pikzwarte momenten en moeten zij vechten om die te boven te komen.


Ik bekeek de docureeks het Binnenhof en raakte helemaal gefascineerd door die tijd en de figuren zoals Thorbecke enz. Toen zag ik het boek Het torentje van Adelheid, een historische roman met enkele zeer interessante personen in de hoofdrol. Dit boek moest ik dus gewoon lezen.


Marja Visscher staat bekend om haar historische romans en het uitzoeken van die specifieke interessante maar meestal ongekende hoofdpersonages. (Onterecht ongekend trouwens.) ook verdient deze auteur een pluim, haar research voor dit boek - en andere boeken - is steeds enorm sterk.


Het boek is enorm boeiend en dat is omdat Adelheid een enorm boeiend persoon is. Een vrouw die meeleeft met de hoogtes en laagtes van haar man, die haar best doet om interesse te tonen en haar gezin tot een gezin te maken. Ook Thorbecke krijgt door de auteur zijn stem.


Een historische roman die sterk geschreven is door de auteur. Waar de hoofdpersonages door de auteur zijn neergezet zoals ze zijn. (Als je bekijkt hoeveel research de auteur deed kan het ook haast niet anders.) Dit boek is zeker en vast een aanrader. 


  • Auteur(s) : Marja Visscher
  • ISBN : 9789020543148
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : september 2021P

0 reacties:

Een reactie posten