Tim - De officiële biografie van Avicii | Mans Mosesson

 


Tim - De officiële biografie van Avicii - Mans Mosesson (Kosmos)


Tim Bergling, beter bekend als dj Avicii, was geliefd en wereldberoemd, maar werd ook geplaagd door psychische problemen. Dit is Tims officiële biografie.


‘Tim’ is de intieme en officiële biografie van Avicii. Tim Bergling was een zeer succesvolle dj en producer, maar ook een introverte jongen die moeilijk om kon gaan met zijn wereldwijde succes. Zijn mentale en fysieke problemen hadden het einde van zijn leven tot gevolg. Onderzoeksjournalist Måns Mosesson schetst, door middel van interviews met Tims familie, vrienden en collega’s uit de muziekindustrie een eerlijk en aangrijpend beeld van Tim en zijn zoektocht in het leven. ‘Tim’ is een aangrijpend verhaal over je weg vinden in het leven, terwijl je op jonge leeftijd te maken hebt met stress, depressie, angst, megasucces, roem en verslaving.


Avicii. Tim. Er zijn weinig mensen die deze jongen niet ‘kennen’. En voor wie hem niet kent, zal al zeker en vast muziek van hem gehoord hebben. Een unieke en ongelooflijk getalenteerde man met een getroebleerde ziel die uiteindelijk maar een weg uit alle stress, verslaving, depressie en angst zag…


Tim Bergling is niet enkel een mooie jongen qua uiterlijk, ook innerlijk blijkt uit het boek dat hij zoveel meer was dan een DJ met de ene hit na de andere. Mans Mosesson heeft met dit boek een duidelijk beeld van Tim gegeven, en wat nog belangrijker is, een eerlijk beeld.


Een beeld waardoor je ziet dat Tim demonen met zich meedroeg die enkel maar meer ruimte en bezit van hem namen naarmate het succes groter en groter werd. Geluksmomenten werden schaars, bedrukt door fysieke problemen die hij probeerde op te lossen door nog meer medicijnen te nemen.


Maar Tim blijft proberen en vechten, tot het op is voor hem. Dit is het boek over Tim, die ook Avicii was, die balans zocht en niet kon vinden. Dit is een belangrijk boek. 


  • Auteur(s) : Mans Mosesson
  • Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
  • ISBN : 9789021576473
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : november 2021

0 reacties:

Een reactie posten