De kerst slaper | Onno van Gelder Jr.

 De Kerst Slaper - Onno van Gelder Jr. (Ambilicious)


Vrieskou putte hem uit, hij zocht een rustplaats. Vanuit een nabijgelegen huis zag een vrouw Firmin voorbij schuifelen. Compassie laaide in haar op, de ijskristallen op de kleine ruiten smolten terstond. Ze reikte hem een kom hete soep aan en repte zich weer naar binnen. Tranen rolden over zijn wangen, vielen tussen de ogen van de vette bouillon. Welke calamiteit overkwam Firmin waardoor hij de straten van Veurne afschuimde op zoek naar een plaats om te wonen? Had hij daar enig aandeel in? Hoe reageerde hij wanneer onverwacht uit een ver verleden Odette voor hem stond? 


Ik vrees dat ik in herhaling val, maar hoe mooi is de schrijfstijl van Onno van Gelder Jr.? Alles wat deze auteur schrijft raakt me, alles wat deze auteur neerpent vind een weg naar het diepste puntje in mijn hart. Verdwijnen in een verhaal, dat doe ik het liefst met deze auteur zijn boeken. 


Ook dit verhaal, deze Veurnse legende, was onbeschrijfelijk mooi. Ik werd ondergedompeld in niets minder dan een Scrooge van Charles Dickens-vibe een sloot het boek met een hart vol warmte. Dit boek is een kostbaar iets, niet enkel door de schitterende hardcover, de vormgeving en met illustraties van Ton de Koning. (het verhaal in combinatie met de illustraties is perfectie) 


Maar ook door de tijdloosheid van dit boek, hoe er geen leeftijd staat op dit verhaal, hoe generaties lang dit boek nog plezier en warmte zal geven. Ontroerd, met elke vezel in mij, door dit verhaal van Firmin, geschreven door Onno van Gelder Jr. 


  • Auteur(s) : Onno van Gelder Jr.
  • Uitgeverij: Ambilicious LLP
  • ISBN : 9789493275027
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 60
  • Verschijningsdatum : november 2021


Onno van Gelder jr.: Een Veurnse legende inspireerde auteur Onno van Gelder jr. tot het schrijven van dit kerstverhaal voor jong en oud. Nostalgische teksten vinden een verbinding met sfeervolle illustraties, geïnspireerd op het verhaal en de stad Veurne. Ton de Koning volgde het pad van de Kerst Slaper en bracht het op geheel eigen wijze in beeld.
0 reacties:

Een reactie posten