De fantastische Meneer Vos | Roald Dahl De fantastische Meneer Vos - Roald Dahl (De Fontein)


Drie rijke en gierige boeren proberen een vossenfamilie uit hun hol te verjagen omdat deze al hun pluimvee opeet. Maar de fantastische Meneer Vos is ze steeds te slim af!


‘En liefste?’ vroeg Meneer Vos. ‘Wat mag het wezen vanavond?’

‘Ik denk dat we vanavond maar eens eend moesten eten,’ zei Mevrouw Vos. ‘Breng maar twee vette eenden mee, alsjeblieft. Eén voor ons samen, en één voor de kinderen.’

‘Goed, dan nemen we eenden!’ zei Meneer Vos. ‘De beste die Bits maar heeft.’ 


Meneer Vos zou niet zoveel praatjes hebben als hij had geweten dat de boeren Bolus, Bits en Biet hem op dat ogenblik opwachten. Ze liggen achter een boom bij de ingang van het hol met een geladen geweer in de aanslag. Ze zijn vastbesloten om Meneer Vos dood te schieten, uit te hongeren of uit te graven, al duurt het nog zo lang... 


Roald Dahl blijft met zijn kinderboeken na jaren en jaren heerlijk lezen. Het is voor mezelf een fijne terugkeer naar mijn jeugd. Nostalgisch mijmeren en even niet aan adulting doen. Ook is het voor mijn kinderen een fijne kennismaking met zijn boeken (door deze speciale edities) en het stimuleert om te gaan lezen.


Deze mooie jubileumeditie in kleur van De fantastische Meneer Vos heeft een leeslint en tekeningen van de - inmiddels vertrouwde - bekroonde illustrator Quentin Blake. Elke avond een stukje lezen en voorlezen. Even helemaal verdwijnen in die gekke verhalen van Meneer Vos én Roald Dahl.


Dit boek is dus wederom een echt cadeautje voor jong en oud. Tijdloos, al 50 jaren lang. 

Dat is de essentie van wat Roald Dahl moet met zijn kinderboeken, je waant je even helemaal anders, je kan zijn wie je wil zijn. Dat is toch altijd de meest belangrijke boodschap. Je kan zijn wie je wil zijn. 


  • Auteur(s) : Roald Dahl
  • Uitgeverij: De Fontein Jeugd
  • ISBN : 9789026158117
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 96
  • Verschijningsdatum : december 2021

0 reacties:

Een reactie posten