De Spiegelpassante 3 - Het geheugen van Babel | Christelle Dabos

 


De Spiegelpassante 3 - Het geheugen van Babel - Christelle Dabos (LS Amsterdam) 


In deel 3 van de Franse YA-hit De spiegelpassante ontdekt Ophelia een geheim dat de toekomst in groot gevaar kan brengen…


Nadat Ophelia een groot geheim in Faroeks boek ontdekte, heeft ze bijna drie jaar doorgebracht op haar thuisark, Anima. Maar nu is het tijd om in actie te komen. Ophelia reist onder een valse naam naar de ark van Babel, een kosmopolitische en hypermoderne ark. Zal haar talent als lezer van voorwerpen voldoende zijn om te voorkomen dat ze door haar tegenstanders in een dodelijke val wordt gelokt? En zal ze Thorn, haar verloofde, ooit weer zien? Bovendien moet Ophelia een belangrijk geheim bewaren dat de sleutel tot het verleden kan zijn. Maar het kan ook de toekomst in groot gevaar brengen…


Deel 3 alweer in de ongelooflijk goede fantasy serie van Christelle Dabos, de spiegelpassante. Deze serie zou nog zoveel meer lof moeten krijgen, zoveel meer publiciteit want dit verhaal, deze werelden, de personages, het zit zo ontzettend goed in elkaar en het is als verhaal enorm sterk.


Dit deel is iets trager, alhoewel er meer dan voldoende gebeurd in het leven van Ophelia, en dat is goed want in dit boek ligt de focus volledig op Ophelia. Het vorige deel was zo snel en heftig, de spanning was zo hoog en met dit deel gaat het iets trager.


Toch hield ik met momenten net mijn adem niet in door de spanning. Christelle Dabos schrijft zo vlot, met zoveel gemak. De werelden zijn als een gedetailleerd beeld in je hoofd en de personages zijn echt ook al weet je dat het fantasy is.


Dit deel is een voorbereiding op het vierde en laatste deel van de spiegelpassante. Ik had liefst gelijk doorgegaan met lezen maar geduld is een schone deugd, en gelukkig want ik ben alles behalve klaar om afscheid te nemen van deze fantastische en unieke wereld, van Ophelia en Thorn, van Christelle Dabos’ schrijfstijl.


  • Auteur(s) : Christelle Dabos
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789024587261
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 504
  • Verschijningsdatum : september 2021


Over de auteur:

Christelle Dabos verhuisde na haar studie van Zuid-Frankrijk naar België, waar ze in een bibliotheek ging werken. Toen ze in 2007 ziek werd, begon ze te schrijven aan de Spiegelpassante-reeks, die met een miljoen verkochte exemplaren in Frankrijk uitgroeide tot een van de best verkopende series.


In de pers:

  • ‘Een internationale fantasyhit van een van de populairste young adult-schrijvers in Frankrijk.’ Het Parool


Ophelia’s avontuur gaat verder in Het geheugen van Babel, het derde deel in de magische Spiegelpassante-serie van Christelle Dabos. Lees ook deel 1 (De ijzige verloofde) en deel 2 (De vermisten van Maneschijn). Deel 4, De storm van de echo’s, verschijnt in 2022.

0 reacties:

Een reactie posten