Waar is Grace? | Emily Elgar

 Waar is Grace - Emily Elgar (de Fontein)


Meg en haar dochter Grace zijn zeer geliefd in het stadje Ashford. Dus wanneer Meg vermoord gevonden wordt en Grace vermist is, is iedereen in shock. Niet in de minste plaats omdat Grace al jaren ziek is en misschien nog maar een paar dagen te leven heeft. Wie vermoordde de moeder die haar leven in dienst stelde van haar zieke dochter, en wie ontvoerde de dochter, die zonder haar medicijnen niet overleeft? De zoektocht levert onvoorstelbare en schokkende antwoorden op.


Waar is Grace? Met die titel wist ik, dit boek wil ik lezen én al zeker na het lezen van de blurb. Het klinkt allemaal als een spannende en dreigend verhaal waar de de tijd genadeloos verder tikt en waar is Grace??


Je leest dit boek vanuit journalist Jons perspectief en meteen merk je dat er iets schuilt op de achtergrond want Jon kent Meg en Grace. Ook zijn thuissituatie heeft de nodige bagage waardoor John meteen een vrij intens personages is.


Het andere perspectief is dat van Cara, een vriendin van Grace en tevens het buurmeisje. Zij is als personage niet zo ‘uitgewerkt’. Deze perspectieven krijgen soms het gezelschap van fragmenten uit Grace haar dagboek. Genoeg elementen dus om je als lezen geboeid te houden tijdens het lezen.


De auteur doet er alles aan om het verhaal spannend te maken, om de spanning op te bouwen en de spanningsboog zo te houden maar mijn focus ebde weg naarmate het verhaal vorderde. Het voelde uiteindelijk meer een verhaal voor een goed zondagnamiddag-programma dan als een spannend boek, ondanks de sterke opbouw in het begin. Over de auteur:

Emily Elgar volgde de schrijfopleiding aan de vermaarde Faber Academy. Ze woont en werkt in East Sussex.


In de pers:

  • ‘Zorgvuldig pelt Emily Elgar de lagen af van de zogenaamde hechte gemeenschap en legt zo meer bloot dan menigeen wenst.’ Sunday Mirror
  • ‘Een geweldige opbouw van spanning en twists. Een goed geschreven, aangrijpende thriller.’ The Guardian

0 reacties:

Een reactie posten