De vele levens van Heloise Starchild | John Ironmonger


 De vele levens van Heloise Starchild - John Ironmonger (Signatuur)


Een onweerstaanbare, avontuurlijke roman over buitengewone vrouwen en de herinneringen die ze delen.


Eerst verschijnt er een komeet, dan wordt er een meisje geboren: Heloise. Ze groeit op in een rijk gezin in het Frankrijk van de achttiende eeuw. Maar als de Franse Revolutie uitbreekt, komt niet alleen het fortuin, maar ook het leven van Heloise op het spel te staan. Vele jaren later wordt tiener Katya Nemcová geplaagd door vreemde dromen. In die dromen ziet ze herinneringen, beelden en verhalen uit een verleden, die niet de hare zijn. Zijn deze herinneringen echt? Had haar moeder deze dromen ook? En welke herinnering heeft ze aan het fortuin van Heloise, van twee eeuwen geleden? 


Als de cover en de flaptekst je nog niet compleet betoverd hadden, dan zal je na het lezen ongetwijfeld betoverd zijn door dit mooie verhaal. Een verhaal door jaren en jaren heen. 

Vanaf het prille begin zit je in het verhaal.


Herinneringen hebben die niet jou toebehoren maar iemand anders. Herinneringen bovenop de jouwe die generatie per generatie worden doorgegeven aan de volgende in lijn. Dat is de basis van dit boek, en het is ontzettende boeiend om te lezen.


Heloise moet een van de meest fascinerende en boeiendste personages zijn die ik al tegenkwam in een boek. Ook de andere vrouwen in andere tijden, totaal niet gelijkend op elkaar, zijn boeiend en hebben dus allemaal herinneringen gemeen.


Wat doe je met al die herinneringen? Is het een cadeau of een vergiftigd geschenk? Ik raakte verstrikt in dit heel mooie boek. Eentje met ‘avontuur’, op zoek naar een ‘schat’ en met generaties van sterke vrouwen met dezelfde herinneringen. Dus niet alleen die cover is bijzonder en mooi. 


  • Auteur(s) : John Ironmonger
  • Uitgeverij: Signatuur
  • ISBN : 9789056726812
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 384
  • Verschijningsdatum : september 2021

0 reacties:

Een reactie posten