Alles valt | Sylvie Marie

 Alles valt - Sylvie Marie (Uitgeverij Vrijdag)


Alles valt beschrijft minutieus een woelig jaar uit het leven van de bijna dertigjarige Roderik Deroo. Samen met zijn vrouw Caroline en zoontje Cas vormt hij een doorsneegezin. Alles lijkt perfect, maar onderhuids woekert bij Roderik een grote waaromfase. Op het werk begaat hij onvergefelijke blunders en thuis schittert hij door afwezigheid. Het leven in de Gentse Stropstraat snijdt hem stilaan de adem af. Wanneer bij een banale ruzie de kleine Cas in de brokken deelt, is Roderiks hele bestaan overgeleverd aan de wetten van de vrije val. Alles valt is een speels gestileerde roman over hoe allerlei in wezen doodnormale gebeurtenissen tot dramatische wendingen leiden en over hoe obscuur verdriet in staat is het spanningsveld tussen hypothese en werkelijkheid op te heffen. 


Alles valt heeft een flaptekst om U tegen te zeggen. Die flaptekst gaf mij torenhoge verwachtingen voor dit verhaal. Dit boek, die flap, dit kan niet anders dan een goed en sterk boek zijn. Maar is het dat ook? Jazeker!


Alles valt is een boek zoals ik ze graag heb. Uit het leven gegrepen en het leven is nu eenmaal niet die leuke plek waar iedereen het over heeft of niet altijd fijn. Er is humor maar er is ook echtheid. Roderik stelt alles in vraag, is ook op een leeftijd waar menig mens de dingen in vraag gaat stellen. Alles staat, en dan… alles valt. 


De auteur brengt het allemaal door middel van een vlotte schrijfstijl, een schrijfstijl die ervoor zorgt dat alle emoties, alle gedachten en kronkels mooi tot uiting en tot zijn recht komen. 

Alles valt staat er. Alles valt is een boek dat je zeker moet lezen.


  • Auteur(s) : Sylvie Marie
  • Uitgeverij: Uitgeverij Vrijdag
  • ISBN : 9789464340525
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : oktober 2021


Over de auteur:

Sylvie Marie (Tielt, 1984) is schrijver en schrijfdocent. Ze publiceerde eerder vier dichtbundels en één roman. Haar werk werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs, de J.C. Bloem Poëzieprijs en de Eline van Haarenprijs, en bekroond met de Prijs Letterkunde Oost-Vlaanderen en Humo’s Gouden Aap.


0 reacties:

Een reactie posten