Geef nooit op - Ellie Dean

 Geef nooit op - Ellie Dean (De Fontein)


Het derde boek in de serie Een veilige haven.


Cliffehaven, 1940. Als haar vader naar het front moet, blijft de 17-jarige Rita alleen achter. Gelukkig kan ze rekenen op haar buren, de familie Minelli. Maar als die net als andere families van Italiaanse afkomst worden geïnterneerd, staat Rita er helemaal alleen voor… 


Rita weigert bij de pakken neer te zitten. Als haar droom om bij de luchtmacht te gaan in duigen valt, meldt ze zich aan bij de brandweer. Maar wanneer haar eigen huis in vlammen opgaat, is het zelfs voor Rita een zware opgave de moed erin te houden. Gelukkig kan ze terecht in het pension van Peggy Reilly, en voorzichtig leert Rita weer te hopen dat ze de mensen van wie ze het meest houdt terug zal vinden…


Het derde deel in de veilige haven boeken en dit deel was niet mijn favoriet. Het boek begon voor mij goed, ik zat meteen in het verhaal, was geboeid en vond het boek een aangenaam leestempo hebben. Maar dat veranderde helaas snel, hoe meer ik las, hoe moeilijker ik er doorheen kwam. 


Het ene hoofdstuk vond ik spannend, aandoenlijk, beklijvend etc, het volgende hoofdstuk was dan weer alles behalve boeiend. Best raar want de schrijfstijl van deze auteur lijkt mij niet verschillend van de vorige twee delen. Het is beeldend en duidelijk, ook de personages voelen als thuiskomen aan. 


Het verhaal plakte niet aan mij zoals ik het had willen hebben. Is dit dan een slecht boek? Zeker niet, want alle elementen die Ellie Dean in een goed boek steekt zijn gewoon aanwezig.  Zoals een andere lezer me zei, soms matched een boek niet zoals het anders doet. Ik kijk even hard uit naar de rest van serie als ik uitkeek naar dit boek. Op naar deel vier.


0 reacties:

Een reactie posten