Unwritable | Lotte van den Noort


 Unwritable - Lotte van den Noort (HamleyBooks)


New Orleans, 1930 Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met gevaarlijke missies. Daarbij moet ze haar grote geheim bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins. En dan voelt ze kriebels voor hem.


Na het lezen van unsinkable was het duidelijk dat ik ook dit boek zou gaan lezen. Lotte schreef met Unsinkable zo een vlot en mooi boek. Ik beloofde mezelf dat ik bij dit boek niet zou gaan huilen. Missie gefaald…


Met Unwritable brengt deze auteur weer een heel mooi, spannend YA verhaal in een vlotte schrijfstijl die zowel jeugd als volwassenen zal liggen. Ze neemt je mee naar het bruisende doch donkere New Orleans. Dankzij haar manier van schrijven wandel of vlucht je mee door de straten en steegjes.


Abbigail/Abby, Andrew and Jae. De driehoek van personages en wat zijn er alle drie knap. Zowel in mijn verbeelding qua uiterlijk maar ook als personen die meer dan de nodige bagage met zich meedragen. De dynamiek tussen deze drie en hoe Lotte het beschreven heeft, werkt. Ik leerde ze alle drie met veel plezier kennen al ben ik overtuigend #teamJae.


Het verhaal in een notendop. New Orleans, een verzetsgroep, intriges en leugens, persoonlijke drama’s en nog zoveel meer. Het is klassiek in de zin dat het verhaal de tand des tijds zal doorstaan. Een boek waarvan ik weet dat zowel mijn zoon, als dochters, het later zullen lezen en even hard in het verhaal zullen verdwijnen als ik. En ja, als ze dan op mij lijken zullen ze huilen. Want wat een ongelooflijk mooi einde.


Dus Lotte, Carry on. Ik ben zó benieuwd naar nog meer van je schrijven. 


  • Auteur(s) : Lotte van den Noort
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208047
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : september 2021

0 reacties:

Een reactie posten