De verborgen vrouw | Belinda Aebi


 De verborgen vrouw - Belinda Aebi (HamleyBooks)


Tijdens het slopen van een oude jutefabriek worden twee skeletten gevonden onder de betonvloer van het garenmagazijn. Ze liggen hand in hand. Forensisch antropologisch onderzoek wijst uit dat ze er ongeveer vijftig jaar liggen. Hoofdrechercheur Stef Michiels en specialisten van het forensisch lab slaan de handen in elkaar voor de identificatie. Ze komen tot de conclusie dat de twee mensen om het leven zijn gebracht. Beetje bij beetje krijgen de slachtoffers een gezicht en een verhaal, en duiken meerdere verdachten op. Het verhaal volgt de twee tijdslijnen.


Als de - wederom - schitterend mooie cover (dit is toch echt wel een van de zovele sterke punten van uitgeverij HamleyBooks) je niet kan overtuigen om dit boek op te pakken dan doet de flaptekst en de titel dat wel. Dit boek ziet er veelbelovend uit en na het lezen kan ik je zeggen dat het boek dat ook gewoon is.


Belinda Aebi is nu wel echt een gevestigde waarde in thrillerland geworden en dat door haar eigen specifieke manier van schrijven. Haar thrillers zijn niet kromgebogen van de spanning, ze zijn eerder rustiger qua tempo. Dat is helemaal oké want Belinda Aebi weet je moeiteloos een boek lang te boeien door details en kennis door te geven van een moordonderzoek. 


Een boek van deze auteur lezen staat garant voor een boek dat je in een keer uitleest. Alles wat je nog gepland had verschuift naar de achtergrond. De personages, die je geleidelijk beter leert kennen, zijn herkenbaar. Het zijn echte mensen. Ook het verhaal - hier de puzzel van skeletten die na vijftig jaar gevonden worden - valt mondjesmaat in elkaar. (En hij zit goed in elkaar!)


Een thriller waar je een stevige en boeiende les krijgt in moordonderzoek en vele van zijn aspecten. Je krijgt een uitstap naar de tijd van toen en je werkt langzaam naar het plot toe. De auteur is niet bang om gedetailleerd te zijn in dit boek. Een psychologisch verhaal dat misschien wel in je kleren kruipt. Kortom, een intrigerend en ijzersterk verhaal.


Leuke dingetje: als je woonachtig bent regio Temse is dit boek een leuk extraatje door de vele punten van herkenning. 


  • Auteur(s) : Belinda Aebi
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208375
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 380
  • Verschijningsdatum : oktober 2021

0 reacties:

Een reactie posten