Blinde wraak | Nina Verheij


 Blinde wraak - Nina Verheij (HamleyBooks)


Het derde en laatste deel van de detectivereeks over Emily Gagliardi Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Maar dan vindt ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard. Alleen heeft Emily geen idee wie ze is. Moet de rechercheur het lichaam zien als een waarschuwing dat zij zelf de volgende is, of schuilt er een andere reden achter de aanwezigheid van de vrouw? Al snel ontdekken Emily en het team overeenkomsten met de misdaden van een seriemoordenaar uit de jaren negentig.


Wat heb ik uitgekeken naar dit laatste deel van de trilogie en toch begon ik met een klein hartje aan het boek. Waarom?  Omdat dit het laatste deel is en ik Emily ongetwijfeld ga missen. De cover is weer eentje om uren naar te kijken, de afgebeelde dame met de blinddoek komt zo sterk over en beloofd veel goeds.


Fatale keuzes van Nina Verheij was een boek dat ik verslonden heb. Ik was instant mee met de manier van schrijven en ook met het tweede deel Geheugenspel kon ik de, inmiddels vertrouwde, schrijfstijl van Nina terugvinden. Met dit laatste deel bewijst deze auteur dat schrijven door haar aderen loopt en dat thriller een genre is dat haar zeer goed ligt.


Het boek is instant spannend doordat Emily gelijk een vrouw neergelegd als Vrouwe Justitia vermoord ziet liggen vanaf haar balkon. Je voelt aan alles dat de auteur met zekerheid naar het einde van deze trilogie toewerkt en je zit elke leesminuut compleet in het verhaal. 


Twee verhaallijnen, die van Emily en eentje uit het verleden (dit boek is te goed om ook maar iets van spoiler te geven ;)) Rustig maar krachtig stuurt Nina Verheij je naar het moment wanneer heel de puzzel in elkaar valt. Net zoals de vorige twee delen zit het verhaal met verschillende takken en zijtakken in elkaar. Verstrikt raken, psychologisch, emoties, intriges,… Alle elementen zijn weer aanwezig.


Dit was het dan. Het einde voor Emily. Een boek om zeker en vast te lezen en het laatste deel in een trilogie om U tegen te zeggen. 


  • Auteur(s) : Nina Verheij
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208504
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 380
  • Verschijningsdatum : november 2021

0 reacties:

Een reactie posten