Hamley in de sneeuw | Sandra J. Paul Hamley in de sneeuw - Sandra J. Paul (HamleyBooks)


Het kleine zwarte katje Hamley woont met haar moeder en haar zusjes in een groot huis met een prachtige tuin. Op een winterse ochtend wordt de wereld bedolven met sneeuw. Nieuwsgierig trekt Hamley de tuin in. Ze rent door de sneeuw naar de weilanden erachter. Daar ziet ze vreemde sporen in de sneeuw van dieren die ze nog niet kent. Hamley gaat nieuwsgierig op onderzoek uit, en komt zo in een magische winterse wereld terecht met bijzondere dieren.


Het derde boek in de serie over de schattige kitten Hamley. Dit is zonder twijfel mijn favoriet van de drie. Niet alleen gaat het over sneeuw en kerst - helemaal mijn dada dus - maar ook heeft de moeder van Hamley nogmaals bewezen dat ze een ongelooflijk geduldige kat is.


Hamley ontdekt winter, sneeuw, kerst en heeft duizend en één vragen over al deze dingen. Hamleys moeder beantwoord al deze vragen en meestal met het nodige geduld. Heerlijk. Het verhaal is magisch en is een en al gezelligheid om als kind zelf te lezen of om als ouder aan je kind/kinderen voor te lezen.


Sandra J. Paul schrijft met deze serie over de schattige, nieuwsgierige en koppige Hamley, boeken die ideaal zijn voor jonge lezers dankzij de korte hoofdstukken, de wondermooie illustraties verspreid over het boek en haar enorme vlotte schrijfstijl. 


Waardoor nu net dit boek mijn favoriet is? Waar de vorige twee boeken een leuk verhaal hadden, heeft dit boek - uiteraard een leuk verhaal - echt heel veel antwoorden op vragen die kinderen stellen ivm winter, koude, sneeuw, kerst etc. Als ouder van een dochter die op elke antwoord wel nog een ‘waarom?’ vraag weet, is dit boek een hele tijdsbesparing voor mezelf.


Hamley had haar weg al naar ons huis gevonden en we kijken enorm uit naar nog meer avonturen van dit lieve katje.


  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208474
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 110
  • Verschijningsdatum : oktober 2021

0 reacties:

Een reactie posten