De verdwenen burcht | Sandra J. Paul


 De verdwenen burcht - Sandra J. Paul (HamleyBooks)


Kraaidorp is een rustig en vredig dorp dat in het midden van velden ligt. Binnenkort vieren de inwoners de vierhonderdste verjaardag van het dorp. Iedereen is druk bezig met het organiseren van de festiviteiten. Tot een heksenjager verschijnt, die beweert alles af te weten van een heks die ooit in Kraaidorp leefde. Haar naam was Colette Zwart, en ooit was ze onsterfelijk. Volgens een legende ligt de bron van Colettes zwarte magie verborgen binnen de muren van een burcht die vierhonderd jaar geleden spoorloos verdween. Degene die de bron vindt, wordt de machtigste mens ter wereld. Het verhaal van de heksenjager zet het hele dorp op zijn kop. Angst treedt op. Daarom besluit de dertienjarige Quinten om in het grootste geheim op te zoek te gaan naar de mysterieuze burcht, zonder te beseffen wat hij daarmee aanricht.


Alweer het vierde deel in de serie rond Kraaidorp. En alweer word je als lezer getrakteerd op een knappe hardcover met mooi binnenwerk, die volledig bij de vorige boeken past. Mijn nerdy boekenhart wordt hier helemaal warm en gelukkig van. 


In dit verhaal zijn de voorbereidingen voor de festiviteiten, Kraaidorp staat op het punt zijn vierhonderdste verjaardag te vieren, volop aan de gang. Quoten is onrustig en als er een zogezegde heksenjagen opduikt neemt het verhaal een spurt naar wat we zo goed kennen van Sandra J. Pauls schrijven.


De spanning neemt toe, gebeurtenissen volgens elkaar op en je voelt gewoon dat er nog zoveel te gebeuren staat. Het boek leest daarom - naar goede gewoonte - als een trein. Op deze reeks staat echt geen leeftijd. Jong en oud kunnen hier van genieten, zullen hier van genieten want het is zo een goede aanvulling van de serie.


Weer een super sterk verhaal dat alleen maar een knaller van een einde beloofd met het vijfde en laatste deel van de Kraaidorpserie. Dat boek kan er niet snel genoeg komen, al wil ik niet dat de serie ten einde komt. Ik kijk dus nu al uit naar weer een ongelooflijk knappe hardcover met een verhaal dat me omver zal blazen.


  • Auteur(s) : Sandra J. Paul
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208399
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 240
  • Verschijningsdatum : oktober 2021

0 reacties:

Een reactie posten