Stad der nevelen - Carlos Ruiz Zafón


 Stad der nevelen - Carlos Ruiz Zafón (signatuur)


Na de voltooiing van zijn levenswerk, het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, wilde Carlos Ruiz Zafón die wereld afsluiten met een verhalenbundel. Voor hem was dit werk zijn blijk van waardering voor zijn lezers. Nu wordt het vanwege het postume karakter ook een eerbetoon aan de auteur zelf. 


Stad der nevelen is een uitbreiding van de literaire wereld uit ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’. De personages, de geschiedenis van de mythische bibliotheek en de sfeer worden er verder in uitgediept. Vervloekte schrijvers, visionaire architecten, verborgen identiteiten en spookachtige gebouwen zullen ons opnieuw naar het zafóniaans universum brengen: een fascinerende plek, gehuld in duisternis en nevel.


Carlos Ruiz Zafón, zijn naam alleen al is poëtisch en dat is ook hoe hij zijn verhalen schrijft. Een wereld om in te verdwalen. Een wereld om even in te verdwijnen omringt door mooie woorden en zinnen. Een gecreëerde wereld waar alle zorgen van je afvallen en waar dingen te ontdekken vallen zoals alleen Zafón ze beschrijven kan. 


De auteur, die jammer genoeg veel te vroeg overleden is, brengt dit boek als een cadeau aan zijn lezers. Een boek dat ongetwijfeld een enorme waard een toevoeging zou zijn voor de werken van Zafón en dat nu eens ze hard zal zijn na het overlijden van deze ongelooflijk getalenteerde schrijver. 


Nog één keertje genieten van deze auteur en zijn poetische schrijfstijl. Nog één keertje verdwalen in de wereld van vergeten boeken. Nog één keertje wegdromen bij mooie zinnen en verhalen. Nog één keertje door de stad der nevelen, nog één keertje het kerkhof van vergeten boeken binnen. Nog één keertje Zafón.


Geniet van dit boek, dat deed ik ook. Neem het een laatste keer allemaal in je op. Nog één keertje het Zafóniaans.


  • Auteur(s) : Carlos Ruiz Zafón
  • Uitgeverij: Signatuur
  • ISBN : 9789056726898
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 208
  • Verschijningsdatum : juni 2021

0 reacties:

Een reactie posten