Mimic | Daniel Cole


 Mimic - Daniel Cole (Ls Amsterdam)


Daniel Cole’s nieuwe, bloedstollende triller is deels Ragdoll, deels Dan Brown, maar vooral volstrekt origineel. Hij moordt voor zijn kunst. Zij wordt zijn meesterwerk.


Daniel Cole keert met Mimic terug naar de wereld van zijn Ragdoll-serie, met een zenuwslopend nieuw verhaal over een seriemoordenaar die ’s werelds grootste kunstwerken nabootst… met de lichamen van zijn slachtoffers.


1989. Rechercheur Benjamin Chambers en zijn sidekick Adam Winters zijn op het spoor van een seriemoordenaar die een bizarre passie heeft voor het imiteren van de grootste kunstwerken uit de geschiedenis, met behulp van de lichamen van zijn slachtoffers. Maar de zaak loopt dood door gebrek aan bewijs. De moordenaar gaat ondergronds, zijn verzameling is niet af. Zeven jaar later komt rechercheur Marshall met nieuw bewijs en haakt zij aan om de zaak te heropenen. Dat brengt evenwel ook een nieuwe golf van gruwel op gang. Het team bewandelt een dunne lijn tussen het zoeken naar gerechtigheid en het spelen voor eigen rechter in hun jacht op een monster dat veel gevaarlijker en intelligenter is dan wie ook ooit had verwacht…


Een nieuw boek van Daniel Cole. Na het lezen van ragdoll en marionet - de wolven ligt op de tbr - kon ik dit boek niet laten liggen. De cover - het standbeeld - sprak me meteen aan en de titel mimic die aangeeft dat er iets gaat nagebootst worden, voor mij al een geslaagde combinatie.


Daniel Cole heeft een zeer specifieke schrijfstijl. Ik kan die niet zo meteen vergelijken of linken aan een manier van schrijven die ik al eerder las. Die schrijfstijl laat me soms wel in een tweestrijd achter. Het is vlot, snel maar ook heel erg makkelijk geschreven. Soms voelt het alsof zijn verhaal meer diepte qua schrijven vraagt, al is het entertainment gehalte wel erg hoog. Ondanks dat hij thrillers schrijft is het lezen van zijn boeken echt pure ontspanning en even van de wereld verdwijnen.


‘Chambers probeerde rechtop te gaan zitten. ‘Alstublieft, sir. Blijf liggen!’

‘Hij... Hij... leeft nog!’ hijgde de rechercheur, waarna hij weer naar adem happend ging liggen en de verbijstering van de anderen overging in koortsachtige activiteit.’


Ook met mimic brengt hij een interessant en spannend verhaal waar je helemaal in kan wegduiken. Zijn personages zijn altijd goed uitgewerkt waardoor je hun karakter echt helemaal kent en een duidelijk gezicht op ze kan plakken. Ook maakt hij zijn personages menselijk. Ze hebben hun bagage en zijn evengoed mensen zoals jij en ik. 


Ook humor is belangrijk in zijn boeken en dat uit zich hier vooral wanneer Chambers en Winter met elkaar communiceren. Het verhaal, de moorden en de kunstwerken - met eerst een beeldende beschrijving en dan een illustratie in het boek - zorgen dat je niets anders kan dan doorlezen. Een solide, licht voorspelbare, thriller met een erg hoog entertainment gehalte. Ideaal.


  • Auteur(s) : Daniel Cole
  • Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
  • ISBN : 9789024594894
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 352
  • Verschijningsdatum : juni 2021


In de pers

  • ‘Nagelbijtende spanning, een moordend tempo, een fraaie plottwist en humor maken het tot een fantastische thriller.’ Noordhollands Dagblad over Ragdoll

0 reacties:

Een reactie posten