Wreed spel | Angela Marsons

 Wreed spel - Angela Marsons (Boekerij)


Niet lang nadat hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten, wordt een veroordeelde verkrachter vermoord en verminkt aangetroffen. Het blijft niet bij één lijk. Als er meer slachtoffers worden gevonden die op dezelfde gruwelijke wijze zijn omgebracht, vermoedt detective Kim Stone dat er een kwaadaardig genie bezig is. Het lijkt een pervers experiment waarbij slachtoffers van misdrijven worden aangemoedigd om de rollen om te draaien. Kim zal diep moeten graven om de waarheid boven tafel te krijgen, met het risico dat de genadeloze dader zijn aandacht verlegt naar Kim zelf.


Wat hebben we moeten wachten op dit boek. Er is heel veel publiciteit rond deze reeks van Kim Stone. Wreed spel is boek 2 uit de serie en is bijna een jaar uitgesteld geweest, Dit kon maar beter een super goed boek zijn, en dat is het gelukkig helemaal. Alles is vergeven en vergeten.


Angela Marsons bewijst met dit boek dat ze weet waar ze mee bezig is en hoe ze dit moet opschrijven en overbrengen. De schrijfstijl is gegroeid, het is vlotter, sneller, duidelijker en krachtiger. Ook het verhaal dat ze brengt staat steviger in zijn schoenen dan boek 1. De opbouw, het onderzoek, plot, het werkt én het klopt én het knalt.


‘Je voelt zijn huid weer tegen de jouwe, maar deze keer is het op jouw voorwaarden. Je ziet bloed vloeien en je weet dat hij geen macht meer over je heeft. Je neemt de controle terug, je lot weer in eigen handen, je licht! Het mes stoot met gemak in zijn buik en doorkruist vlees, spieren en pulserende organen. ‘Geef het me, smeerlap. Geef hem me nou gewoon maar terug.’'


Het was voor mij een aftastend weerzien met Kim Stone, ik vond het eerste boek goed maar was niet zo overdonderd zoals het gros van de lezers. In dit boek maakte ik veel meer connectie met de personages en met Kim Stone. Ongetwijfeld door de schrijfstijl van de auteur en meer samenhang in het verhaal algemeen.


Het tweede boek in de Kim Stone-reeks maar het kan best alleen gelezen worden ook, er is voldoende achtergrond in verband met de personages. Kims verleden komt voldoende aan bod en gedetailleerd genoeg om helemaal mee te zijn. 


Vanaf nu spring ik dus vol enthousiasme op de Kim Stone-wagon op weg naar nog meer stations waar - hopelijk - net zo een topboek op me wacht. 


 • Auteur(s) : Angela Marsons
 • Uitgeverij: Boekerij
 • ISBN : 9789022589953
 • Taal : Nederlands
 • Uitvoering : Paperback
 • Aantal pagina's : 384
 • Verschijningsdatum : juni 2021


In de pers

 • ‘Een ontroerend, bloedstollend en meeslepend verhaal. Stille schreeuw is een must voor iedere thrillerliefhebber.’ NBD Biblion.
 • ‘Stille schreeuw introduceert detective Kim Stone met een ijzingwekkende eerste zaak.’ Hebban.nl
 • 'Net als bij Bryndza en Arlidge verlang je direct naar het volgende deel. Ik voeg Marsons zeker toe aan mijn favorietenlijst!’ Thrillersandmore.com
 • ‘Eindelijk kunnen we hier ook genieten van Angela Marsons.’ De Telegraaf, VROUW Glossy

0 reacties:

Een reactie posten