Geestenvanger | Latoya Morris


 Geestenvanger - Latoya Morris (HamleyBooks)


De onzekere Olivia gaat voor de zomervakantie naar een kamp waar ze over dierenverzorging leert. Ze krijgt het al snel aan de stok met de gemene Claire en haar vriendinnen. Het liefst van al zou ze meteen weer naar huis keren, maar gelukkig zijn er ook aardige meisjes en jongens in het kamp. Het kamp blijkt veel leuke en leerzame dingen voor Olivia in petto te hebben, maar ze komt er achter dat er ook een griezelig mysterie om de plek heen hangt. Verhalen over Indianengeesten en reusachtige wilde dieren doen al snel de ronde, maar weinig kinderen in het kamp geloven er echt in. Totdat een van hen niet meer terugkeert van een groepswandeling in het bos.


Met een fervente lezer en een niet-lezer in huis ben ik steeds op zoek naar boeken de de aandacht van beide gaan trekken. Ik las Latoya Morris vorige boek gebroken adem en dat verhaal kon me zeker boeien. Dit keer een jeugdboek met dezelfde insteek namelijk een verhaal, legende gehuld in mysterie. 


Latoya schrijft enorm vlot, ik vloog door het boek heen en ook het lezerspubliek waar dit boek voor bedoeld is gaan een vlotte lees hebben. Het is makkelijk qua taalgebruik, alles is verstaanbaar en het is leeftijdsgebonden. (Een enkele opmerking, kinderen zijn hard en op een bepaald moment is er een uitspraak van een personage waar ik graag had gezien dat andere personages duidelijk maakten dat dit not done is.)


Binnenin kan je ook enkele illustraties terug vinden van personages wat zeker fijn en een meerwaarde is. (Op de leeftijd van bijvoorbeeld mijn kinderen, is het niet altijd cool meer op een boek met ‘prentjes’ te lezen dus dat het hier om illustraties gaat én dat ze een momentje het lezen breken werkt dus echt)


Het verhaal zelf, de personages zijn allemaal zo leuk uitgewerkt. Er is voldoende spanning, en tig van emoties aanwezig. Het risico lopende dat ik nu als een oude ziel klink, maar een boek dat je met verbeelding en een goed verhaal bewust maakt van fouten, waar je leert dat vriendschap, liefde, verdriet dicht bij elkaar liggen, ik vind dat fantastisch.


Ik besluit dat het dus zeer zeker een fijn jeugdboek is met heel erg leuke personages en een heel tof concept. Een magisch verhaal om in te verdwalen, hopelijk alleen niet in het bos, maar dan is er nog altijd Olivia om je te redden. 


  • Auteur(s) : Latoya Morris
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789463967952
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 240
  • Verschijningsdatum : juni 2021

0 reacties:

Een reactie posten