Niemand zeggen | M.J. Arlidge


 Niemand zeggen - M.J. Arlidge (Boekerij)


Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad. Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park. Dan krijgt ze bericht dat de privédetective die onderzoek deed naar deze zaken levend in brand is gestoken. Net als Helen dacht hij dat zo veel geweld in korte tijd geen toeval kon zijn, maar zelfs met deze aanwijzing kan ze het verband niet zien. En de tijd begint te dringen, want de dader gaat geen enkele uitdaging uit de weg om zichzelf te bewijzen.


M.J. Arlidge, een auteur waar ik de boeken automatisch van koop nog voor ik weet waar het over gaat. Vanaf het eerste boek ben ik fan van deze serie, het was zo een vlotte lees en dat eerste boek vond ik dan nog niet eens zo goed maar kijk, Helen Grace wist zich in no time en eigenlijk meteen een weg naar mijn hart te banen. 


De schrijfstijl van deze auteur is ook in dit boek weer, naar goede gewoonte, vlot en snel. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je door het boek vliegt en het gevoel van constante dreiging - of het nu door de moorden of in dit geval door Helens collega en ex-geliefde Joseph gaat - zorgt ervoor dat je blijft lezen tot het boek uit is.


Wat de tiende Helen Grace wel is, is een beetje (te) herkenbaar. Als lezer ken je Helen ondertussen door en door dus daar is weinigs nieuws of verrassend meer te bespeuren. Ik miste ook Charlie in dit verhaal, zij brengt Helen - en het verhaal op sommige momenten- toch steeds in balans. Storen doet het echter niet doordat de schrijfstijl zo vlot en leuk leest.


Niemand zeggen is wel weer een ontspannende spannende lees. Misschien iets minder spectaculair als de andere maar ergens is ook dat dan weer iets dat past als je bekijkt dat we al aan boek tien zitten. Ongetwijfeld een elfde deel dat er moet aankomen. (Dat moet haast wel.) Ik heb oprecht weer van begin tot einde genoten van Helen Grace en van dit boek. 


  • Auteur(s) : M.J. Arlidge
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022591208
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 496
  • Verschijningsdatum : mei 2021


In de pers

  • ‘Sterk visuele hoofdstukken met een hoog adrenalinegehalte.’ Algemeen Dagblad
  • ‘Doet niet onder voor Karin Slaughter… De plot zit prima in elkaar, tot en met de ontknoping.’ Trouw
  • ‘De manier waarop Arlidge ogenschijnlijk moeiteloos eerst verhaaltechnische problemen creëert en ze vervolgens even makkelijk weer oplost, verraadt een lenige, creatieve geest.’ Het Parool

0 reacties:

Een reactie posten