Ongehoord | Pascale Petralia
 Ongehoord - Pascale Petralia (Lannoo)


Sandra Paresi is een jonge levenslustige vrouw die met beide voeten in het leven staat. Vol enthousiasme combineert ze haar artistieke carrière met lesgeven in het kunstonderwijs. Alles lijkt goed te verlopen tot ze het mikpunt wordt van een ziekelijke manipulator.


Haar stalker weeft een ingenieus web van leugens waardoor Sandra in een emotionele hel terecht komt. Ze kan op weinig begrip rekenen van haar omgeving. Onwetendheid en machogedrag duwen haar de dieperik in.


Kunnen we het eerst even hebben over die cover? Hoe knap is die? Voor mij straalt die cover zoveel onuitgesproken dingen uit. Wazig, want ken je eigenlijk ooit iemand echt? Bubbelverpakking, want zijn we allemaal niet erg kwetsbaar in het leven? Echt sterk gekozen deze cover.


Pascale Petralia besloot enkele jaren terug om haar theatercarrière vaarwel te zeggen en zich te focussen op schrijven. Gelukkig! Ongehoord is haar debuut en de schrijfstijl is zo vlot, je vliegt door dit boek heen. Dankzij die schrijfstijl kruipt het hele verhaal onder je huid. Dit boek laat je niet los.


Het verhaal, gebaseerd op feiten, maar gefictionaliseerd, neemt je volledig in beslag. Je voelt al die emoties zo door je heen razen. De pijn, het verdriet, het onbegrip, de frustratie. Ongelooflijk hoe knap en gedetailleerd de auteur dat heeft geschreven. Zoals de auteur zelf zegt: ‘de emoties zijn echt. Ik heb vanuit een waarachtigheid geschreven.’


Ongehoord

1. schandelijk, zo erg dat niemand ooit van zoiets gehoord heeft.

2. zonder gehoord of aangehoord te zijn.

3. nooit eerder van gehoord, nooit eerder gezien.


Dit is een boek waar je Sandra soms wil door elkaar schudden en zeggen ‘stop nu toch met altijd het goede te willen zien’ én een boek waar Evy ook jouw persoonlijke ruimte dreigt binnen te dringen dankzij de auteur haar schrijfstijl. Een beklemmend gevoel overviel me meer dan eens.


Ongehoord is een boek dat alle lelijke kanten van stalking op je loslaat, hoe iemand als slachtoffer volledig gekraakt kan worden, hoe stalkers blijven doorgaan, hoe victim-blaming eerder een vanzelfsprekendheid is dan uitzondering, hoe stalking ervoor kan zorgen dat alles in iemands leven uit elkaar dreigt te vallen en valt.


Ik kijk enorm uit om nog meer van de auteur te gaan lezen en te zien hoe ze groeit in dit alles. Ik hoop dat ze meer gaat schrijven in dit genre boek. Ik laat er met plezier mijn nachtrust voor.


Kleine side note: het begin van het boek gaat snel, heel snel. Kort brengt de auteur je even up to date, een manier die niet voor iedereen weggelegd is. Ik persoonlijk had er geen moeite mee. 


  • Auteur(s) : Pascale Petralia
  • Uitgeverij: Lannoo
  • ISBN : 9789401477734
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 288
  • Verschijningsdatum : mei 2021

0 reacties:

Een reactie posten