Wie is Maud Dixon? | Alexandra Andrews


 Wie is Maud Dixon? - Alexandra Andrews (Cargo)


Spectaculaire thriller voor fans van Joël Dicker en A.J.Finn


Florence Darrow heeft een slechtbetaalde baan bij een uitgeverij, en droomt ervan ooit een bestseller te schrijven. Toevalligerwijs krijgt ze de kans om de assistent te worden van de wereldberoemde en geheimzinnige schrijver Maud Dixon. Voor Florence is dit een droom die uitkomt. Eenmaal aan het werk ontdekt ze dat Maud Dixon een pseudoniem is van Helen Wilcox, een jonge vrouw tegen wie ze al snel opkijkt. Florence is vereerd als Helen haar vraagt om samen naar Marokko te reizen voor de research van haar nieuwe boek. De eerste dagen in Marokko zijn betoverend, en Florence kan haar geluk niet op. Maar dan wordt ze wakker in het ziekenhuis. De artsen noemen haar Helen Wilcox en zeggen dat ze een auto-ongeluk heeft gehad. Florence kan zich er niets van herinneren, en Helen lijkt volledig van de aardbodem verdwenen. Florence twijfelt heel even, maar maakt dan een keuze. Ze besluit om het leven van Helen Wilcox over te nemen, en daarmee ook haar wereldberoemde pseudoniem Maud Dixon…


Dit boek - cover en flaptekst - trok me meteen aan, wat een goed concept. Op een laagtepunt in je leven een unieke kans krijgen, iemands identiteit overnemen, het klinkt als een goede film en meestal is het boek beter. Ik was dus heel benieuwd.


Dit is het debuut van de auteur Alexandra Andrews en het is een snelle lees al zijn de eerste hoofdstukken traag qua tempo. Het is makkelijk en vlot geschreven - soms een beetje te gedetailleerd of uitgeweid - en je kan dit boek, als het je grijpt, gerust uitlezen op een dag of enkele dagen. 


Florence, het hoofdpersonages, is niet de meest likeable persoon. Op het randje - of er net over - van gek (ik zou zelfs het woord psychopatisch durven gebruiken) en een enorme egoïstische ‘het kan me allemaal niet schelen’-attitude. Soms komt ze dan weer onwetend en onzeker over, dit personage is verwarrend en speelt met je hoofd. 


Helen lag me meer, er zit veel verscholen in dit personage en ze stimuleert om verder te lezen. Ze komt veel ouder over dan ze is als je de gesprekken leest die ze met Florence heeft, dat is wel een dingetje waar ik me even moest overzetten. Het droeg wel allemaal bij aan de ‘verwarring’.


Het verhaal zelf is iets wat ongeloofwaardig op sommige momenten maar past gewoon in de manier waarop de auteur dit boek geschreven heeft. Het is een goed debuut, klaar om verfilmd te worden mits enkele aanpassingen denk ik dan. Als je een boek zoekt puur voor het entertainment en een niet-nadenken-enkele-lezen-gehalte zit je met deze lees goed.


Opmerking: de flaptekst geeft zowat het eerste deel van het boek prijs. Een flap geeft natuurlijk altijd een stuk prijs maar hier lijkt het een half boek. Je bent echt al vergevorderd in het boek en al enige tijd aan het lezen voor je ‘echt’ kan starten. 


  • Auteur(s) : Alexandra Andrews
  • Uitgeverij: Cargo
  • ISBN : 9789403115214
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 304
  • Verschijningsdatum : april 2021

0 reacties:

Een reactie posten