Gelukkig op Ibiza + interview | Aline van Wijnen


 Gelukkig op Ibiza - Aline van Wijnen (Boekerij)


Een warm, zomers feelgoodverhaal voor alle fans van Best of Romance


Na een armoedige jeugd en zonder noemenswaardige opleiding liggen de kansen voor de zesentwintigjarige Maud niet voor het oprapen. Toch heeft ze maar één doel in haar leven: zich ontworstelen aan haar milieu, waar alcoholisme en bijstandsuitkeringen de normaalste zaak van de wereld zijn. Desnoods door een rijke man aan de haak te slaan. Als verkoopster in een juwelierszaak komt ze genoeg rijke mannen tegen. Haar schoonheid blijft ook door hen niet onopgemerkt.


Zakenman Chris is een ongebonden vrijbuiter die zich uit principe alleen laat vergezellen door dames met wie hij een duidelijke overeenkomst heeft: no strings attached. Maud weet met haar grote mond en gouden hart een gevoelige snaar bij hem te raken, maar hij eet nog liever zijn dure Testoni-schoenen op dan dat toe te geven. Tot hij haar meeneemt op vakantie naar Ibiza, en er iets gebeurt wat beiden niet hadden voorzien.


Wat een heerlijk boek. Ik val gelijk met de deur in huis. Dat Aline van Wijnen weet hoe ze iets moet schrijven zodat ze haar lezers van begin tot einde kan boeien is geen geheim meer. Ook lezen de +300 pagina’s zo vlot dat het helemaal niet aanvoelt alsof je dit aantal pagina’s leest.


Ze heeft met gelukkig op Ibiza een gouden concept bedacht. Een soort van the sky is the limit en ik wil het vs ik heb de limit en ik moet even down tot earth komen. Yin & yang. Ik ben overtuigd dat iedereen zich ergens in dit verhaal kan vinden. 


‘‘Maud? Er is een pakket voor je bezorgd,’ zegt Mel, die het zilveren schaaltje met kruidnoten op de toonbank bijvult. 

‘Voor mij?’ 

‘Als jij Maud Reuters heet, dan is het voor jou.’ Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat iemand een pakket voor mij in de winkel laat bezorgen.’


Ik hou van Maud. Van haar denken, redenatie, haar ‘groeien’, haar humor. Ik snap dus helemaal waarom zij de ster is in dit boek. Ook Chris heb ik helemaal in mijn hart gesloten. Dit is voor mij zo een echt personage. Nou ja, ik ben eigenlijk alleen maar enthousiast over dit boek. 


Conclusie is dat dit een heerlijk verhaal is, dat je sowieso zal genieten van Aline van Wijnen haar schrijfstijl, dat alle emotie de revue passeren én je ze allemaal zal voelen. En wat ik vooral hoop dat dit boek voor jullie zal gaan doen is Maud en Chris even hard in jullie hart sluiten als ik deed. 


  • Auteur(s) : Aline van Wijnen
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022585917
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : juli 2021Ik had de kans én de eer om enkel vragen te stellen aan auteur Aline van Wijnen. Niet alleen haar boeken zijn een plezier om te lezen ook Aline zelf, als persoon, is helemaal top. Genieten jullie mee?

 

Even een rondje voorstellen voor wie je nog niet kent. Wie is Aline van Wijnen en waarom doe jij wat je doet? 

 

Ik ben vooral een boekenwurm: ik word gelukkig van lezen en schrijven. Van sushi, wijn, wandelen, onze poes Jade ook natuurlijk, maar boeken zijn mijn basis, iets waar ik energie uit put. Maar even serieus, ik ben een vrouw van 43 die met haar man en kat in Almere woont, als administratief medewerker werkt en haar tijd het liefst al lezend of schrijvend doorbrengt. Oeps. Daar komt die boekenwurm weer om de hoek kijken…

 

Wat vind jij belangrijk in het leven en waar mogen ze je altijd voor wakker maken?

 

Eerlijk en oprecht zijn vind ik belangrijk. Fijne mensen die ik in mijn leven heb. Ik vind het ook essentieel om mezelf te blijven ontwikkelen en niet alleen op schrijfgebied.

Waar ze mij altijd voor wakker mogen maken? Nou, doe dat maar niet. Ik slaap heel slecht de laatste tijd, goede slaap vind ik nu belangijker dan wat voor leuks of lekkers dan ook. Alhoewel… Als je zegt dat mijn spullen gepakt zijn en dat ik op een vliegtuig naar een leuke bestemming mag stappen, dan vind ik het misschien niet erg dat je me wakker hebt gemaakt.

 

Wat vind jij zo leuk aan schrijven? Is het het hele proces, van idee tot boek in je handen, dat je voldoening geeft of echt vooral het schrijven zelf?

 

Het allerleukste vind ik de flow waar je in zit als het verhaal lekker loopt. Natuurlijk weet ik van tevoren waarover ik wil schrijven, wie de personages zijn en wat er ongeveer gaat gebeuren. Maar als ik helemaal in het verhaal zit, dan gebeurt er iets magisch: het verhaal neemt het van me over, ik hoef het alleen nog op te schrijven. Er gebeuren dingen die ik niet voor mogelijk hield, ik krijg de leukste ingevingen. Op dat soort momenten ben ik zo gelukkig alsof ik de jackpot in een loterij heb gewonnen.

 

Wat is je drijfveer?

 

Schrijven geeft mijn leven een invulling. Het doorbreekt de dagelijkse sleur waardoor elke dag anders is. Ik creëer nieuwe personages en leef hun levens, wat soms fijn, maar soms ook heftig is. Het houdt me scherp en oplettend, door het doen van research blijf ik leren. Als een boek af is heb ik het gevoel van geslaagd te zijn. En als ik fijne reacties van mijn lezers krijg, dan ben ik gelukkig omdat mijn verhaal hen een paar uur leesplezier heeft bezorgd. Hoe leuk is dat?

 

Het begon allemaal met een schrijfwedstrijd en nu zit je aan boek 6. Had je ooit dit succes gedroomd?

 

Gelukkig op Ibiza is eigenlijk nog boek 5, maar ik ben al inderdaad bezig met nummer 6. En nummer 7, haha. En ja, ik heb er wel van gedroomd, maar ik ben altijd realistisch genoeg geweest om te beseffen hoe klein die kans was. Er zijn duizenden mensen in Nederland die van een uitgegeven boek dromen en velen kunnen vast beter schrijven dan ik. Door die schrijfwedstrijd kwam mijn manuscript onder de aandacht van een uitgever, anders had het misschien nog jaren om de slush pile gelegen. Ik heb heel veel geluk gehad en ik ben daar nog elke dag dankbaar voor.

 

Je schreef al enkele boeken in het feelgood genre en bracht met het geheime kistje van Elle een sterke historische roman, wat draagt je voorkeur?

 

De afwisseling van de genres, denk ik. Het schrijven van een historische roman kost veel tijd en research. Daarna is het heel leuk om een hedendaagse roman te schrijven. En dan heb ik weer enorm veel zin om in een tijdmachine te stappen en me te laten meenemen naar een andere tijd.  

 

7 juli verschijnt gelukkig op Ibiza een vervolg maar zeer zeker los te lezen deel op bestemming geluk, kan je kort vertellen waar het boek over gaat?

 

Het gaat over Maud die een bijrol had in Bestemming geluk. Ze werkt nog steeds in de winkel van Melanie, maar ze is vastbesloten om hogerop te komen. De snelste weg naar een beter leven is, volgens haar, door een relatie te krijgen met een rijke man. Dat zou geen probleem moeten zijn: Maud is knap en ze heeft genoeg contacten in het wereldje. Maar zij is ook eigenwijs en weet precies wat ze wil: haar toekomstige partner moet niet alleen rijk zijn, maar ook lief en leuk. Stiekem is ze al een tijdje verliefd op Chris, een van de vaste klanten in de juwelierswinkel. De sympathie is wederzijds, maar Chris is niet van plan om een vaste relatie aan te gaan. Het is een verhaal van twee mensen met bagage uit het verleden. Over liefde en vriendschap en trouw blijven aan jezelf.

 

In Gelukkig op Ibiza is Maud die de we al leerden kennen uit bestemming geluk het hoofdpersonage, hoe vlot ging het schrijven van een boek rondom haar als hoofdpersoon?

 

Onverwacht vlot! Ik durfde een hele tijd niet te beginnen omdat Maud zo anders is dan ik en ook nog veel jonger. Maar toen ik eenmaal begon met schrijven, zat ik in een flow. Het manuscript was in vier maanden af, dat heb ik niet eerder meegemaakt.

 

Ibiza is duidelijke een grote bron van inspiratie. Waar haal jij nog inspiratie uit?

 

Uit het leven zelf! Alles wat er om me heen gebeurt sla ik onbewust op. Flarden van gesprekken in de trein, een gebaar of een gezichtsuitdrukking van een voorbijganger, iets wat ik zelf heb meegemaakt of van iemand heb gehoord. Boeken natuurlijk. Dingen die ik denk te hebben vergeten komen ineens naar boven drijven als een verhaal ze nodig heeft, magisch gewoon.

 

Kunnen we een stukje Aline terugvinden in dit boek? 

 

Ik heb er niet bewust iets van mezelf in gelegd, maar het kan niet anders dat er iets van mijn gedachten en ervaringen ongemerkt het manuscript in is geslopen. Dat gebeurt met elk verhaal. Soms merk ik dat tijdens het schrijven al, soms pas als ik het manuscript herlees. Wat je zeker in dit boek van mijn kunt vinden is mijn liefde voor mijn personages. Ik hoop dat de lezers dat zullen voelen.

 

Je draagt gelukkig op Ibiza op aan je lezers, de vaste lezers, de nieuwe lezers,… maakt dit jou gelukkig?

 

Heel gelukkig. Dat mijn boeken gelezen worden is een grote eer. Als ik met mijn boek iemand blij heb gemaakt, iemand een paar uur leesplezier heb bezorgd, dan ben ik een blij mens. Dan voel ik me nuttig, geslaagd. Het contact met mijn lezers is me heel dierbaar. Ik ben blij dat ik in deze tijd leef wanneer dit zo makkelijk is.

 

Bedankt voor je tijd en antwoorden.

Dank je wel voor je leuke vragen en je interesse in mijn boek!


Aline van Wijnen in de pers

  • ‘Een origineel liefdesverhaal, dat door de vlotte schrijfstijl en enkele dramatische wendingen tot de laatste bladzijde blijft boeien.’ NBD Biblion
  • ‘Meeslepend, vol liefde en humor!’ Vriendin
  • ‘Een ontspanningsboek, een vakantieboek, een boek voor luie uren (of voor de thuisquarantaine).’ Leeskost.nl

0 reacties:

Een reactie posten