De man die een vreemde was | Lina Bengtsdotter

 De man die een vreemde was - Lina Bengtsdotter (HarperCollins)


Een spectaculair nieuw deel in de succesvolle Zweedse Charlie Lager-serie. 


Als rechercheur Charlie Lager wakker wordt, kan ze zich de vorige avond nauwelijks herinneren. Toch heeft ze het gevoel dat haar iets ergs is overkomen. Tijd om de puzzelstukjes in elkaar te passen heeft ze niet, want ze moet halsoverkop naar Karlstad vertrekken om zich op de vermissing van de negen maanden oude Beatrice te storten. Geen gemakkelijke opdracht, zo blijkt al snel, want Beatrice’ ouders verkeren in shock en de media zitten boven op de zaak. 

  

Als de eerste aanwijzingen nergens toe leiden, krijgt Charlie de indruk dat niemand de waarheid spreekt. Maar de kans om de baby levend terug te vinden wordt ieder uur kleiner, dus ze moet alles op alles zetten om de onderste steen boven te krijgen. 


Laat me je voorstellen aan Charlie Lager , geschreven door Lina Bengtsdotter. Moest je deze auteur nog niet kennen, dit is het derde boek met Charlie in de hoofdrol. Ik heb het gevoel dat deze auteur - hier in België - (nog) niet zo bekend is en dat is zo jammer. 


Ik hou absoluut van haar schrijven en verslind haar boeken binnen enkele uren omdat ze zo goed en goed geschreven zijn. Het is tot in de puntjes uitgewerkt, het heeft steeds een spannend en torenhoog tempo, het plot zit altijd goed en de auteur zorgt ervoor dat het geheel gewoon heel verfrissend aanvoelt. 


Het hoofdpersoon Charlie Lager heeft zich vanaf boek 1 een weg naar mijn hart gewerkt. In dit boek wordt een baby vermist en moeten Charlie en haar collega's op zoek gegaan. Wat ik zo leuk vind aan deze boeken, is dat de focus op Charlie ligt, je leert alle zijpersonages kennen - gedetailleerd genoeg - maar Charlie is degene waar je alles over wilt weten en dat doe je, van black-outs omdat ze onlangs uitging tegen buren die kreunen en je wilt gewoon weten - en dat wil je - waarom ze zo'n complex personage is. 


De man die een vreemde was is een intrigerende thriller over verraad en familiebanden die onder druk worden gezet. Wederom een ​​goed geschreven spannend boek. Ik wil/heb meer Charlie Lager nodig!


  • Auteur(s) : Lina Bengtsdotter
  • Uitgeverij: Harpercollins
  • ISBN : 9789402708295
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : juli 2021

0 reacties:

Een reactie posten