Sub Rosa | Emelie Schepp

 Sub Rosa - Emelie Schepp (Uitgeverij de Fontein)


Jana Berzelius onderzoekt moorden binnen een crimineel netwerk maar realiseert zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Ze krijgt onverwachte hulp om de waarheid te verbergen…


Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven om zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? Als Jana Berzelius bij het onderzoek wordt betrokken, realiseert zij zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Als officier van justitie is het haar taak om de waarheid te achterhalen. Nu krijgt ze onverwachte hulp om juist die waarheid te verbergen…


De Zweedse thrillerauteur Emelie Schepp brak in Nederland door met 'Memento'. Dit werd, evenals de daaropvolgende vijf boeken, met lovende recensies beoordeeld. 'Sub rosa' is de zesde thriller in de serie die de Zweedse Emelie Schepp schreef over officier van justitie Jana Berzelius.


Alweer het zesde Jana boek, het gaat snel en het gaat hard. De vraag met zo een reeks met meerdere boeken is of de auteur je kan blijven boeien met dezelfde personages. Sub Rosa neemt alvast een knallende start wanneer er een filmpje opduikt dat niets aan de verbeelding overlaat.


Dit zijn zo van die boeken waarvan je weet dat je gaat genieten, zelfs al is het niet je meest favoriete deel. Je weet gewoon dat de auteur doet waar ze goed in is, een spannend verhaal schrijven met personages die je ondertussen door en door kent. (Of denkt te kennen.) 


Ook deze keer weer neemt de auteur je moeiteloos mee doorheen het spannende verhaal en doet Jana wat Jana doet. Leuk om altijd te kunnen terugvallen op deze auteur en Jana Berzelius. 


Side note: ook al is dit het zesde deel, de auteur zorgen ervoor dat het boek voldoende achtergond geeft naar het verleden, je hoeft dus niet alles of iets van deze serie gelezen te hebben. 


0 reacties:

Een reactie posten