In de schaduw van de meester - Maes & Wade


 In de schaduw van de meester - Maes & Wade (Houtekiet)


Antwerpen organiseert de veiling van de eeuw. Kan kunst de wereld redden? Het antwoord hierop transformeert de stad in een moorddadig schouwspel. Een oude en een nieuwe vijand hebben een duivels pact gesloten. De dag van de revolutie is aangebroken. Alle inwoners worden vogelvrij verklaard. Voor wetsdokter Tom Beckx en rechercheurs Raoul en Alexandra wordt het weer een race tegen de klok om de puzzel te leggen en de waanzin te stoppen. Kunnen ze Antwerpen redden? Het antwoord hierop? Misschien.


Aron Wade en Ria Maes, een schrijversduo dat zich aan meerdere genres waagt en dat ook beste succesvol doen. Na Pan en Meester dood, komen ze dus nu met een tweede boek in de schaduw van de meester en een fijn weerzien met wetsdokter Tom Beckx.


Wat dit boek wel is, is heel Vlaams, daardoor beperken ze hun lezerspubliek enorm. Mij stoort dat zeer zeker niet, maar ik kan me wel voorstellen dat het voor sommige moeilijk verplaatsen is in het verhaal.


Beide auteurs weten met wat ze bezig zijn, dat is duidelijk, het verhaal leest als een speer. Korte hoofdstukken, verschillende verhaallijnen zijn opgezet en je blijft lang in het ongewisse en mysterieuze hangen. Toch lijkt het soms alsof het niet vlot genoeg samenvloeit, soms een tikkeltje stroef.


Conclusie is dat dit een spannend boek is met een verrassend plot, dat de auteurs je meenemen doorheen dit verhaal vol vragen en mysterie en dat het heel vlot leest. Het mag misschien nog net iets pittiger worden. Toch, benieuwd naar het volgende weerzien met Raoul en Alexandra.


  • Auteur(s) : Aron WadeRia Maes
  • Uitgeverij: Houtekiet
  • ISBN : 9789089249357
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 320
  • Verschijningsdatum : mei 2021

1 opmerking: