Ariadne | Jennifer Saint


 Ariadne - Jennifer Saint (Uitgeverij Orlando)


In een van de beroemdste Griekse mythen verraadt Ariadne haar vader, koning Minos, door Theseus te helpen de Minotaurus te verslaan. Theseus op zijn beurt verraadt Ariadne. Dit is haar verhaal. 


Als prinses van Kreta en dochter van de machtige koning Minos, groeit Ariadne op met het angstaanjagende geluid van het schrapende hoefgetrappel van de Minotaurus, die in het labyrint onder het gouden paleis van Knossos gevangen wordt gehouden. De Minotaurus – half mens, half stier en broer van Ariadne en haar zus Phaedra – eist elk jaar bloed. Wanneer Theseus, prins van Athene, op Kreta arriveert als offer aan het monster, wordt Ariadne verliefd op hem. Als ze Theseus wil helpen om de Minotaurus te doden, zal Ariadne haar familie en haar land moeten verraden. En Ariadne weet maar al te goed dat in een wereld die wordt geregeerd door grillige goden, het trekken van hun aandacht je duur kan komen te staan. Ariadne heeft al te veel verhalen gehoord over vrouwen die zijn gestraft voor de daden van mannen – zij is vastbesloten haar eigen lot te bepalen. Maar zal haar beslissing om Theseus te helpen haar verzekeren van zijn liefde? Of zal Theseus haar gebruiken voor zijn eigen ambities?


De Griekse goden - de mythologie - het blijft een onuitputtelijke en interessante bron voor verhalen. Waar het schoentje wringt is dat niet iedereen het in zich heeft om met de druk om te gaan die er is om een mythologisch verhaal tot een goed einde te brengen. Jennifer Saint doet dit met Ariadne wel. 


Vanaf het eerste hoofdstuk werd ik in een hels tempo het verhaal ingezogen. Met Ariadne maak je kennis met ijzersterke personages en, hoe kan het ook anders met dit type verhaal, verraad en bedrog. Ik genoot niet enkel van Ariadne haar verhaal te lezen, ik genoot ook enorm van de schrijfstijl die Jennifer Saint heeft. 


Het verhaal leest vlot, is niet moeilijk te volgen en het houdt je geboeid. Jennifer Saint heeft met dit boek een sterk en goed verhaal geschreven dat door een enorm breed lezerspubliek gelezen kan worden. Ook een vermelding waard is de mooie cover van dit boek, het zorgt ervoor dat de leeservaring eens zo speciaal is. 


Als je een echte fan bent van Griekse mythologie is dit boek misschien weinig 'nieuws' maar eigenlijk is het entertainment gehalte heel hoog en is dit boek een gerantie voor enkele goede en ontspannende leesuren. ★★★★


0 reacties:

Een reactie posten