De rode koningin | Juan Gómez-Jurado


 De rode koningin - Juan Gómez-Jurado (Boekerij)


Deel 1 van de Antonia Scott-trilogie, dé Spaanse bestsellersensatie


Jon Gutiérrez is een zachtaardige rechercheur bij de politie van Madrid. Soms laat hij zich te veel meeslepen door het onrecht in zijn stad. Als hij zelf bewijsmateriaal achterlaat om een beruchte pooier op te kunnen pakken, wordt hij beschuldigd van corruptie en geschorst. Om het vertrouwen terug te winnen moet hij ene Antonia Scott ervan overtuigen de politie bij te staan in een spraakmakende moordzaak. Het probleem? Antonia Scott weigert al twee jaar om haar appartement te verlaten.

Ooit was Antonia een veelbelovende rekruut van ‘De Rode Koningin’, een eliteteam dat speciaal werd opgeleid om in het diepste geheim misdaden op te lossen. Maar na een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken uit de maatschappij. Ze wil niemand spreken en al helemaal niet bijspringen in een moordonderzoek. Dat het slachtoffer de zoon is van een invloedrijke bankdirecteur, en dat zijn lijk midden in een zwaarbeveiligde villawijk tot op de laatste druppel is leeggebloed, verandert daar niets aan. Maar dan blijkt dat de tienerjongen niet het enige slachtoffer is. En dat alleen Antonia de gruwelijkheden kan stoppen.


Een nieuwe thriller-sensatie zegt u? Dan ben ik er als de kippen bij. Thriller blijft in de verschillende genres die er te lezen vallen toch echt wel mijn eerste en grootste liefde. Het boek krijgt dan ook een vergelijking om U tegen te zeggen, namelijk die met de witte stad, dus de lat ligt hoog.


Eerlijk, vanaf de eerste zinnen wist ik dat dit een super goede thriller zou zijn. Een thriller die niet in een vakje geduwd kan worden, een thriller die verrassend, verfrissend en vernieuwend is. Waar de personages gedetailleerd beschreven worden, die heel erg hun eigen zijn en waar je de karakters al voldoende leert kennen. 


De schrijfstijl van deze auteur hoeft dan inderdaad zeker voor niemand onder te doen. Je vliegt doorheen het boek - al kan ik mij wel voorstellen dat sommige lezers even moeten gewoon worden aan deze schrijfstijl - het leest zo vlot, heeft tempo en is razend spannend. Dit boek mag best nog wat meer aandacht krijgen hoor. Het is zeer zeker een boek dat je moet lezen.


Ik doe ook braaf mee aan de oproep om niets te verklappen van dit boek, daarom lijkt deze recensie misschien iets te vaag. Laat ik zeggen dat ik heel erg blij ben dat het een trilogie is en dat de rode koningin alvast een knaller van een start is.


  • uteur(s) : Juan Gómez-Jurado
  • Uitgeverij: Boekerij
  • ISBN : 9789022593479
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 400
  • Verschijningsdatum : juni 2021


 In de pers:

  • ‘Gómez-Jurado is de beste Europese thrillerauteur van dit moment. Verraad de plot van De Rode Koningin alsjeblieft aan niemand, zelfs al zul je na het lezen over niets anders willen praten.’ Zenda
  • ‘Een rollercoaster vol plottwists en verrassingen. Dit is een auteur die precies weet aan welke touwtjes hij moet trekken.’ ABC Cultural
  • ‘Gómez-Jurado is hét bewijs dat Spaanse thrillers van even hoog niveau kunnen zijn als de beste Engelse en Amerikaanse spanning.’ El Cultural de El Mundo

0 reacties:

Een reactie posten