De meesterdief | Emmelie Arents

 De meesterdief - Emmelie Arents (HamleyBooks)


Het spannende vervolg op De Woestijndief, waarin Emmelie Arents een nieuwe wereld heeft gecreëerd. 


Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer de prins wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Tarans hulp in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat om de zeldzame qalzarabloem te vinden, die het hart van de prins en het lot van Saradan kan redden. Maar het eiland is niet verlaten. Niets is wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuw, dodelijk spel gaat van start...


Ik val gelijk met de deur in huis, ik hou van deze duologie en had het helemaal oké gevonden als dit boek nog een deel zou krijgen. Dankzij Emmelie’s schrijven krijg ik maar niet genoeg van Taran en zijn wereld.

De cover en het binnenwerk is wederom het vermelden waard.


Emmelie Arents brengt met de meesterdief, het vervolg op de woestijndief, weer een boek dat je pas kan loslaten wanneer het uit is. Je zit dankzij haar schrijfstijl, die beeldend is, meteen in het verhaal. Het was een fijn weerzien met Taran en met andere personages. 


Het tweede deel van de duologie, waar het tempo, dankzij de korte hoofdstukken, even vlot is. Je raast door het boek. Het klopt gewoon allemaal: Taran, alle emoties - en dan bedoel ik ook echt alle emoties zoals lachen en huilen afgewisseld met angst en frustratie om dan weer helemaal vertedert te zijn - het verhaal, de wereld die ze creëerde… het werkt!


Een goed boek staat voor mij gelijk aan ontspanning, moet me geboeid houden en een sterk verhaal hebben. Het moet me entertainen, en Emmelie Arents doet dit met de meesterdief. Ik genoot enorm van dit boek, van Tarans verhaal. 


Weer bevestigd Emmelie dat ze kan schrijven en zowat iedereen van fantasy kan laten houden.


  • Auteur(s) : Emmelie Arents
  • Uitgeverij: Hamley Books
  • ISBN : 9789464208238
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 300
  • Verschijningsdatum : september 2021

0 reacties:

Een reactie posten