Een dozijn gin & tonics, graag | Lisanne Stam

 Een dozijn gin & tonics, graag - Lisanne Stam (Books & Butterflies) 


Nova wordt na een wilde avond stappen voor haar voordeur wakker. Ze kan zich niets meer herinneren van de vorige avond, behalve dat ze een verschrikkelijke kater heeft. Haar zusje Katie maakt het tot haar missie om Nova uit bed te sleuren en te onderzoeken wat er die avond precies is gebeurd. Met de hulp van Katies vriend Bob komen ze stukje bij beetje te weten wat Nova die avond heeft gedaan. Wat heeft haar collega Zara ermee te maken? En waarom zijn alle berichtjes die Jarno heeft gestuurd verwijderd? Een dozijn gin & tonics, graag is een hilarische mix van vriendschap en jaloezie, aangelengd met een flinke scheut liefde.


Het debuut van Lisanne Stam, en het is meteen eentje dat echt heel knap in elkaar steekt. De auteur deed het echt zo goed, echte feelgood. Een kortverhaal/kortnovelle schrijven is niet iedereen gegeven. Je moet met een beperkt aantal woorden een compleet verhaal vertellen en complete personages weergeven.


Wat ik toch ook even wil vermelden is dat Lisanne echt een heel eigen schrijfstijl heeft. Voor zover ik Lisanne ‘ken’, herken ik haar ook echt in hoe ze het verhaal geschreven heeft. Vlot, speels, grappig en de manier waarop ze dingen kan omschrijven en beschrijven zijn echt uniek, nogmaals echte feelgood.


Over het verhaal zelf wil ik niets spoilen, dat moet je maar lekker zelf ontdekken maar laat ik jullie meegeven wat ze heel beelden schrijft. Nog nooit echt een kater gehad? Dankzij Lisannes schrijfstijl weet je nu perfect hoe dat voelt én hoe je dat verwerkt. Ook de omgeving is duidelijk genoeg beschreven zodat je je best op die plek kan wanen.


Qua personages zit het voor een eerste kortverhaal ook zeker snor. Al had ik bij Novas zus Katie meer een klik en leek ik haar beter te kennen als Nova zelf. Of dat nu specifiek aan de manier ligt waarop de auteur Nova omschrijft, laat ik in het midden. Kan ook gewoon zijn dag Nova mij niet ligt. Misschien een spin off met Katie en Bob? 


Voor een debuut en in de vorm van een kortverhaal/kortnovelle is Lisanne Stam een auteur om in de gaten te houden. Ze gaat ons nog verrassen, daar ben ik van overtuigd. Knal maar lekker verder, Lisanne!


0 reacties:

Een reactie posten