Een langzaam smeulend vuur | Paula Hawkins


 Een langzaam smeulend vuur - Paula Hawkins (AW Bruna)


De nieuwe thriller van de wereldwijde bestsellerauteur Paula Hawkins, die internationaal doorbrak met Het meisje in de trein.


Kijk nu toch wat je hebt gedaan.


Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie. 


Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die – om verschillende redenen – vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?


Eindelijk is het er dan, het nieuwe boek van Paula Hawkins. De wereld heeft er lang op gewacht - ik heb er lang op gewacht - en nu is de vraag gerezen of ze met dit tweede boek de torenhoge verwachtingen kan waarmaken.


Als je een boek denkt te lezen zoals het meisje in de trein, ga je bedrogen uitkomen. Het psychologische aspect waar deze auteur zo sterk in is, is zeer zeker aanwezig alleen is de spanningsboog en het tempo in dit boek enorm laag in vergelijking. 


Paula Hawkins kan schrijven, dat staat vast. Ook dit keer leest het boek vlotjes weg en creëert de auteur een gevoel van dreiging die je ook effectief gaat voelen tijdens het lezen. Het verhaal speelt als een film voor je ogen en het zou me niet verbazen als ook dit boek verfilmd gaat worden. Het tempo ligt echter laag, waardoor mijn aandacht soms wat verslapte.


De personages en hun verleden, de connecties, het zit - naar verwachting - goed in elkaar. Enkel plotsgewijs was het misschien net iets voorspelbaarder dan verwacht. Al is over elk detail en over elke gebeurtenis in het boek zeer goed nagedacht.


Misschien geen hoogvlieger maar toch zeker het lezen waard en al zeker nu oktober begonnen is en spooky month voor de deur staat. 


  • Auteur(s) : Paula Hawkins
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400513969
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 336
  • Verschijningsdatum : augustus 2021

0 reacties:

Een reactie posten