Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia | Jozua Douglas, Geert Gratama


 Bureau speurneus en de boekenmaffia - Jozua Douglas (uitgeverij Fontein jeugd)


Het langverwachte los te lezen vervolg op De verschrikkelijke badmeester! Meneer De Bruin leest over een misdaad in de bibliotheek. Hij wil dat zijn zoon de zaak oplost, maar Lev wil geen detective zijn.


‘Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S.?’ vroeg Lev.

‘Mooie naam, hè?’ zei meneer De Bruin. ‘Het betekent: Sublieme Puike En Uitmuntende Resultaten Na Echt Uitstekend Speurwerk. We zijn echt een perfect team, jongen.’

‘Maar pap, ik zei toch dat ik geen detective wil worden.’ 


Er is een misdaad gepleegd in de bibliotheek. De politie verdenkt bibliothecaris Sjaak Schreef, maar heeft niet genoeg bewijs om hem te arresteren. 


Meneer De Bruin denkt dat Sjaak onschuldig is. Hij wil dat samen met zijn zoon bewijzen, maar Lev heeft daar helemaal geen zin in. Als meneer De Bruin plotseling zélf verdachte wordt móét Lev wel in actie komen, of hij nou wil of niet. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen. 


Dit is het eerste deel in de serie Bureau Speurneus, over Lev de Bruin en zijn vader. Die ken je nog uit De verschrikkelijke badmeester. Voor dat boek ontving Jozua Douglas de Hotze de Roos-prijs. De humoristische illustraties in Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia zijn gemaakt door Geert Gratama. 


Wat een heerlijk kinderboek. Zowel ikzelf als mijn kinderen hebben van dit boek genoten. Dankzij de leuke en vlotte schrijfstijl van de auteur, aangevuld met super leuke illustraties van Geert Gratama, is dit een verhaal dat veel te vlug uit is.


De auteur zorgt er niet alleen voor dat het boek vlot leest, hij zorgt er ook voor dat het grappig is én dat je mee wilt gaan speuren naar wie nu eigenlijk de echte dader is. Samen met Lev en nog zoveel andere leuke personages die passeren, ga je op avontuur.


Heel blij dat dit het eerste boek is en dat we dus nog zeker een boek kunnen verwachten van bureau speurneus. Wij zijn er alvast weer helemaal klaar voor. Dit boek is een feest. 


1 opmerking:

  1. Wie deze getuigenis vandaag leest, zou het samen met mij en mijn familie moeten vieren, want het begon allemaal als een grap, voor sommige mensen zeiden ze dat het onmogelijk was. Mijn naam is Otto Rosier en ik kom uit Zwijndrecht, Nederland. maar ik verhuis met mijn vrouw naar Chicago, VS. Ik ben gelukkig getrouwd met twee kinderen en een lieve vrouw. Er is iets vreselijks gebeurd met mijn familie, toen ik mijn baan verloor en mijn vrouw mijn huis verliet omdat ik niet goed voor mezelf en de familiebehoeften kon zorgen. van haar en mijn kinderen op dat moment. Het lukte me negen jaar, geen vrouw die me steunde om goed voor de kinderen te zorgen. ik probeer een testbericht naar mijn vrouw te sturen, maar ze blokkeert me om met haar te praten ik probeer met haar vriend en haar familieleden te praten, maar weet nog steeds dat iemand me kan helpen en ik heb later een aanvraag ingediend bij zoveel bedrijven, maar toch deden ze dat bel me niet, totdat er een trouwe dag kwam die ik nooit in mijn leven zal vergeten. toen ik een oude vriend van me ontmoette aan wie ik al mijn moeilijkheden uitlegde en hij vertelde me over een geweldige man die hem hielp een goede baan te coca cola bedrijf en hij vertelde me dat hij een spreukgebruiker is, maar ik ben iemand die nooit in spreukgieter gelooft, maar ik besloot hem eens te proberen en Drigbinovia instrueerde me en liet me zien wat ik moest doen in deze zeven dagen lunch de spreuk. Ik volg alle instructies op en doe wat hij me vroeg om goed te doen. Drigbinovia zorgde ervoor dat alles goed ging en mijn vrouw zou me weer zien na het geweldige werk van Drigbonovia. Mijn vrouw belde me met een onbekend nummer en verontschuldigde zich en ze vertelde me dat ze mij en onze kinderen en mijn vrouw echt mist. En na twee dagen belde een bedrijf dat ik mijn waarderingsbrief heb ingediend, nu ben ik de manager van toonaangevend bedrijf in de VS. Ik raad je aan als je problemen hebt, stuur een bericht naar deze e-mail: doctorigbinovia93@gmail.com of WhatsApp hem op +12162022709 en je krijgt het beste resultaat. Neem dingen als vanzelfsprekend aan en het zal van je worden afgenomen. Ik wens je het beste.

    BeantwoordenVerwijderen