Sleutel 17 | Marc Raabe


 Sleutel 17 - Marc Raabe (AW Bruna)


Een bloedspannende, filmisch geschreven pageturner met hedendaags Berlijn én de DDR als decor, voor de liefhebbers van Karin Slaughter en M.J. Arlidge.


In de koepel van de Dom van Berlijn hangt een gruwelijk toegetakeld, bebloed lichaam. Met haar gespreide armen lijkt ze op een zwarte engel. Het is de prominente geestelijke dr. Brigitte Riss. Om haar hals draagt ze een mysterieuze sleutel waarop het cijfer 17 staat. 


Rechercheur Tom Babylon heeft een persoonlijk belang bij de zaak: jaren geleden verdween zijn zusje Viola met precies deze sleutel. Zijn ongebruikelijke aanpak van de zaak strijkt psychologe Sita Johanns, die iets te veel vragen stelt, tegen de haren in. 


Wie heeft er meer te verbergen: Tom of de moordenaar? 


Een eerste boek in wat een serie moet worden en ik blijf een beetje in dubio achter. Ik vond het begin heel sterk maar verloor mijn aandacht wat naarmate het boek vorderde doordat het allemaal wat rommelig leek te worden, en net dan zou ik net heel gefocused moeten kunnen lezen naar het plot.


Marc Raabe is een auteur die weet hoe hij een spannend boek moet schrijven, dat staat vast. Hij weet perfect welk verhaal hij wil vertellen en hoe hij dat wil vertellen. Al lijkt hij dus wel fan te zijn van een extra detail hier en daar en op zich is daar niets mis mee maar het waren er misschien iets teveel. En toch moet ik er dan bij vermelden dat het allemaal wel zijn doel zal hebben naar de volgende boeken toe. Je merkt het dus, ik weet nog steeds niet goed wat nu te vinden van dit boek.


Verschillende perspectieven, verleden en heden, het wisselt zich allemaal af maar het is allemaal met elkaar verbonden. Met Tom zet de auteur een sterk personage neer. Hij is overtuigd dat zijn zus nog leeft, en moet nu gaan samenwerken met Sita die haar eigen demonen te geselen heeft. De interactie tussen deze twee personages is in evenwicht.


Ik wil zeker de andere delen gaan lezen, er is nog teveel dat open staat voor speculatie, er zijn nog antwoorden te vinden. Weet ik niet goed hoe ik mij moet voelen over dit boek omdat ik door wil? Dat kan best. Misschien is het ook de auteur zijn bedoeling om dit teweeg te brengen bij zijn lezers. Missie geslaagd an. 


  • Auteur(s) : Marc Raabe
  • Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
  • ISBN : 9789400514010
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Paperback
  • Aantal pagina's : 448
  • Verschijningsdatum : augustus 2021

0 reacties:

Een reactie posten