Mijn vele gezichten | Tess Sharpe


 Mijn vele gezichten - Tess Sharpe (Moon)


Spannende YA-thriller over con-artists, een bankoverval en nog veel meer


Nora O'Malley heeft in haar leven al veel rollen gespeeld. Als dochter van een professionele oplichtster die foute, criminele mannen belazert, groeide ze op als haar moeders protegee. Maar toen haar moeder op een dag als een blok voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora precies wat ze moest doen: ontsnappen.


Vijf jaar lang heeft Nora een perfect normaal leven weten te leiden, maar nu zal ze haar oude kunstjes weer onder het stof vandaan moeten halen. Ze heeft namelijk drie problemen: 


#1: Haar ex-vriend betrapte haar met haar nieuwe vriendin, Iris. Ze waren allemaal vrienden, maar dat zou nu weleens kunnen veranderen. Au. 

#2: De ochtend nadat ze zijn betrapt moeten ze met z'n drieën naar de bank om geld dat ze hebben opgehaald voor het goede doel te storten. Dit blijkt niet alleen ontzettend ongemakkelijk te zijn, maar zelfs dodelijk, want:

#3: Net nadat ze de bank in zijn gelopen, komen er twee overvallers binnen.


De overvallers mogen misschien gevaarlijk zijn, Nora heeft meer lef in haar pink dan de twee in hun hele lijf. En ze hebben geen idee wie ze daadwerkelijk gegijzeld hebben...


Wat een goede en sterke Young Adult thriller heeft deze auteur hier neergepend. Het is vooral Nora, die een enorm sterk hoofdpersonage is, die dit boek maakt or wat het is.


Tess Sharpe schrijft vlot, beeldend en de spanningsboog is constant. Door de korte hoofdstukken raas je door het boek heen en wil je gewoon doorgaan tot het boek uit is. Extra pluspunten voor de onderwerpen die ze gekozen heeft. 


Nora. Wat een personage!! Iemand die je niet tegenover je wil. Nora is one badass maar zo ongelooflijk loveable. De groei die ze doormaakt in dit verhaal, die ‘verhoudingen’ met haar vrienden. Ik wil meer Nora. 


Een young adult thriller met ongelooflijk sterke personages, met Nora op kop. Een thriller met een sterk verhaal, sterke onderwerpen, de nodige portie humor en een ongelooflijk vlotte schrijfstijl. Moet ik nog meer zeggen dan dat dit boek een aanrader is?! 


  • Auteur(s) : Tess Sharpe
  • Uitgeverij: Moon
  • ISBN : 9789048860593
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : eBook
  • Aantal pagina's : 296
  • Verschijningsdatum : mei 2021

0 reacties:

Een reactie posten