Honden voor het leven | Arthur Japin


 Honden voor het leven - Arthur Japin (Uitgeverij Mozaïek)


Met ‘Honden voor het leven’ schrijft Arthur Japin een prachtig autobiografisch verhaal vol moed, levenslessen en hondentrouw.


Voor het eerst vertelt Arthur Japin over de hond die hem heeft opgevoed en twee puppy’s die zijn kijk op het leven bepalen. Grote thema’s als liefde, hoop, moed en vriendschap komen aan de orde. Herkenbaar voor groot en klein, troostend, aangrijpend en toegankelijk. Een wonderschoon verhaal over hondentrouw, avontuur en vrolijkheid, voor iedereen die van het leven houdt. De prachtige illustraties in kleur van Martijn van der Linden brengen Kellie, Trip en Basso tot leven en nemen je mee naar een wereld van kwispels, modderpoten en vooral veel liefde.


Als je dit boek ziet, dan wil je dat toch gewoon gaan lezen, niet?! Die illustratie op de cover en de illustraties in het boek, de auteur Arthur Japin, wat een combinatie. Mijn interesse was meteen gewekt en dit boekje is niet zomaar een boekje. Dit boekje is een boek, een kostbaar boek, vol waarheden, vol emoties, vol echtheid. Ik las en kon enkel maar denken ‘ja, zo is dat.’, ‘Hij heeft gelijk.’, ‘Ja, zo voelt dat.’ En ga zo maar door. 


Ik ben er enkel nog niet uit onder welke categorie dit boek zou behoren, is het bedoeld voor volwassenen of voor kinderen. Het antwoord is uiteindelijk, het maakt niet uit. Kinderen denken anders als volwassenen en stukken waar ik misschien dacht ‘wat erg’ gaat een kind er moeiteloos doorheen. Het behoort tot de categorie dit moet iedereen lezen, want het is zo mooi, zo echt, zo liefdevol. Moed, levenslessen en hondstrouw, ik had het zelf niet beter kunnen beschrijven. 


Vanaf 14/9 kan iedereen genieten van dit waardevolle boekje. Dan kan ook jij genieten van Kellie, Trip en Basso. Ik laat jullie alvast even meegenieten door middel van deze quote. ‘“Voor liefde heb je je verstand niet nodig.” Dit is nu typisch zoiets wat ik van Trip heb geleerd. Trip was mijn tweede hondje. Wanneer ik zulke dingen zeg, dat je beter je hart kunt volgen dan je hoofd, dan hoor je eigenlijk hém praten.’ – Arthur Japin, Honden voor het leven


  • Auteur(s) : Arthur Japin
  • Uitgeverij: Mozaiek
  • ISBN : 9789026624834
  • Taal : Nederlands
  • Uitvoering : Hardcover
  • Aantal pagina's : 88
  • Verschijningsdatum : september 2021

0 reacties:

Een reactie posten